rooger Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 WItam Pytanie jest dokladnie jak w opisie "jak rozkrecic RST 321 tl Mam go od kilku lat i dotychczas lalem mu tylko troszke oleju na golenie i to caly moj serwis. Przydalo by sie go wyczyscic porzadnie. Do miasta mam spory kawalek wiec wolalbym zrobic to w domu. Ps Napisalem raz posta ale niestety sie nie ukazal na forum, wiec jesli pokaza sie oba to prosze admina o usuniecie jednego.
ATT Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 Zajrzyj do tematu o tuningu amorkow. http://forumrowerowe.jgc.pl/tuning-zalewan...mora-t1454.html A rozkrecenie RST ogolnie jest banalnie proste. 1. Odkrecasz gorne korki od amora (te z pokretlami regulacji) 2. Odkrecasz śruby imbusowe na dole amora. 3. Teraz mozna wyjac golenie dolne z gornych. 4. Teraz wszystko mozna ladnie wyczyscic i nasmarowac. 5. Przykrecasz dolne sruby imbusowe ale dajesz gumowe podkladki aby olej nie wyciekal albo owijasz gwint tasma teflonowa. 6. Od gory tam gdzie sa gorne korki wlewasz olej (moze byc w zasadzie kazdy) tak okolo 40-50ml na golen. 7. Przykrecasz gorne korki i cieszysz sie duzo lepsza praca amorka. Chyba ze Twoj amor jest wystarczajaco miekki wtedy nie ma co wlewac oleju.
rooger Napisano 6 Lipca 2006 Autor Napisano 6 Lipca 2006 Dzięki ATT a już mnie straszyli ze bede potrzebował jeszcze jakiegos imbusa o dlugosci 20 cm :-D.
Diensdale Napisano 7 Lipca 2006 Napisano 7 Lipca 2006 To zeby nie zakladac nowego topica zapytam tutaj jak to sie ma do RST Gila z bklokada. Czy to jest duze utrudnienie w rozkreceniu??
maciejtca Napisano 7 Lipca 2006 Napisano 7 Lipca 2006 Rozkrecasz tak samo... a moje pytanie czy w GILA Sl da sie jakos pozbyc tego metalicznego stukacnia ? chodzi mi o model z 2005...
Wojcimił Napisano 24 Lipca 2006 Napisano 24 Lipca 2006 Nie da się tego usunąć, ale można to wyciszyć zalewając go podobno, ale czasem sprężyna się przekręca i amorek nie stuka. Zeleżnie na jakim ustawieniu jeździsz to weź przekręc pokrętła w druga strone na maksa i zobacz czy stuka, jeżeli nadal to znaczy że się sprężyna nie przekręciła czasem to pomaga, mi pomogło i na razie nie stuka Pozdr
Newton Napisano 26 Lipca 2006 Napisano 26 Lipca 2006 Trzeba w Gili tłumik wymienić to przestanie stukać
domino Napisano 26 Lipca 2006 Napisano 26 Lipca 2006 Gile rozkreca sie dokladnie tak samo jak inne RST. Stukanie pochodzi z tlumika w prawej goleni i nic z nim nie zrobisz chyba ze rozbierzesz tlumik i zalejesz go bardziej olejem ale to moze spowodowac jego rozszczelnienie przy gwaltownym wjezdzie na przeszkode. Takie wyjasnienia dostalem z firmy VELO. Jezdzilem na Gili rok i moje nerwy puscily. Teraz stoi sobie i tylko sie kurzy. Moim zdaniem patent z tlumikiem i blokada w nim jest mocno nietrafiony i nawet sam importer sie do tego przyznaje. Powodzenia w serwisowaniu !!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.