Skocz do zawartości

[wycieczka] Poznań - Szwajcaria Czarnkowska - Poznań

boogeyman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W weekend w planach Szwajcaria Czarnkowska :) Założenia trasy:

- jak najmniej głównych dróg (mogą być lasy, jadę MTB)

- trasa prosta (jak najmniej kręta, jadę bez GPS na kierownicy, a nie mam ochoty co chwilę robić stopa bo nie wiem jak jechać)

- powrót inną drogą niż dojazd

Cele:

- zamek w Obrzycku (ale można pominąć)

- Góra Goraj

- pojeździć po Szwajcarii :)

Tak więc wyszło coś takiego:

https://www.runtastic.com/pl/trasy/szwajcaria-czarnkowska-1

Nie uwzględnia planu na samą Szwajcarie, tak więc całość pewnie w okolicach 180km.

Pytanie do Was, jakieś rady w sprawie tej trasy? Może gdzieś jakoś inaczej pojechać bo nawierzchnia kijowa? Odcinki do Kiekrza i z Biedruska znam, reszty niestety nie...

Z góry dzięki :)

Pozdrawiam

Marek

Trasa zaliczona wg mapki powyżej :D Nie udało się jednak zrealizować planu pojeżdżenia po Szwajcarii, ostatnie 20km dojazdu miałem pod wiatr i lekko opadłem z sił, a zjeżdżając z Goraja okazało się że tylne hamulce nie za bardzo chcą współpracować (okładziny do wymiany). Ale tereny przepiękne, z pewnością jeszcze nie raz tam się wybiorę, ale inną trasą. Prawdę mówiąc, nie chce mi się teraz opisywać, ale szosówką tej trasy nie róbcie :P Dojazd do Czarnkowa to z 30% pola/lasy/kiepska nawierzchnia, a powrót to z 70% lasami i polami (w tym poligon). 

Może jutro napisze coś więcej, teraz pora zregenerować siły :)

Jeszcze parę fotek, zamku na goraju nie robiłem, jakiś remont, pełno robotników, wycinka drzew i prawdę mówiąc, nic ciekawego :P W Obrzycku fajniejszy :D

IMG_20140906_115956.jpg

IMG_20140906_120102.jpg

IMG_20140906_135218.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...