psiola Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Witam mam problem z aplikacją endomondo - nie wykazuje kcal spalonych podczas treningu. Kilometry, prędkość, trasa -wszystko jest jak należy. Sygnał gps też niby jest. Brak kcal dotyczy również innych dyscyplin. Nie jestem nowicjuszem, przejechałam już sporo km - nigdy nie miałam tego problemu. Stało się to nagle i nie mogę odnaleźć przyczyny Czy ktoś mógłby mi poradzić -co mogłabym zrobić by przywrócić te cyferki ? (Tak, wiem - endomondo oblicza niewymiernie kalorie. Wolę jednak niewymierne kcal od żadnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Wiek i wagę w profilu masz wprowadzony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Spróbuj jeszce raz wprowadzic wzrost i wagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psiola Napisano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Matoł jestem. Dzięki śliczne, juz wszystko gra )) jestes wielki. Waga się wyzerowała . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnoldzik Napisano 29 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Jeśli chodzi o kalorie to endo kłamie jak z nut zawyżając conajmniej o 75% faktycznie spalone kalorie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 29 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Po czym wnioskujesz rozbieżność na poziomie 75% ? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnoldzik Napisano 29 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Chociażby po tym http://kobieta.dlastudenta.pl/artykul/Spalanie_kalorii,6387.html Wg. tej tabeli zresztą i wielu innych 2 godziny spokojnej jazdy 20 km/h to spalanie ok. 1200 kcal. Natomiast dziś endo wyliczyło mi prawie 1700 kcal. Ponadto czy jadę 20 km/h czy 25 km/h endo zawsze pokaże to samo. ...tak tak 25 % a nie 75 % ( przeliterowałem się tzn. przecyfrowałem ) co nie zmienia faktu że zawyża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 29 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 No ... 50% robi różnice U mnie Endomono w stosunku do "obliczeń" poczynionych przez licznik sigmy z pulsometrem różni się średnio o 15%. Co do tabel z wartościami kalorii przy wysiłku ... dla mnie tak samo wiarygodnie jak wskazania endomondo ... Wszystko to wartości uśrednione nie uwzględniające wielu zmiennych. W przytoczonej tabelce najbardziej rozwala mnie różnica między "zmywaniem" a "zmywaniem naczyń" WTF ? Pomijam już fakt że gdy się zmywa to się stoi a jak się stoi swobodnie to spala więcej niż przy zmywaniu . Stanie swobodne jest tak samo obciążające jak spacer ... ta tabelka jest tyle warta co 50 zł ze Świerczewskim. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.