Skocz do zawartości

[Aplikacja] Endomondo - brak kalorii

psiola

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam problem z aplikacją endomondo - nie wykazuje kcal spalonych podczas treningu. Kilometry, prędkość, trasa  -wszystko jest jak należy. Sygnał gps też niby jest. Brak kcal dotyczy również innych dyscyplin.

Nie jestem nowicjuszem, przejechałam już sporo km - nigdy nie miałam tego problemu. Stało się to nagle i nie mogę odnaleźć przyczyny

Czy ktoś mógłby mi poradzić -co mogłabym zrobić by przywrócić te cyferki ?

(Tak, wiem - endomondo oblicza niewymiernie kalorie. Wolę jednak niewymierne kcal od żadnych. 

• 2 miesiące temu...

Chociażby po tym http://kobieta.dlastudenta.pl/artykul/Spalanie_kalorii,6387.html

Wg. tej tabeli zresztą i wielu innych 2 godziny spokojnej jazdy 20 km/h to spalanie ok. 1200 kcal. Natomiast dziś endo wyliczyło mi prawie 1700 kcal. Ponadto czy jadę 20 km/h czy 25 km/h endo zawsze pokaże to samo. 

...tak tak 25 % a nie 75 % ( przeliterowałem się tzn. przecyfrowałem ) co nie zmienia faktu że zawyża ;)

No ... 50% robi różnice :)

U mnie Endomono w stosunku do "obliczeń" poczynionych przez licznik sigmy z pulsometrem różni się średnio o 15%.

Co do tabel z wartościami kalorii przy wysiłku  ... dla mnie tak samo wiarygodnie jak wskazania endomondo ...

Wszystko to wartości uśrednione nie uwzględniające wielu zmiennych.

W przytoczonej tabelce najbardziej rozwala mnie różnica między "zmywaniem" a "zmywaniem naczyń" WTF ?

Pomijam już fakt że gdy się zmywa to się stoi a jak się stoi swobodnie to spala więcej niż przy zmywaniu :woot:.

Stanie swobodne jest tak samo obciążające jak spacer :D ... ta tabelka jest tyle warta co 50 zł ze Świerczewskim. 

Pozdrawiam 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...