Zimoo Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Witam mam pewien problem. Mam nadzieje ze udzielicie mi szybkiej i prawidlowej odpowiedzi . Mam wszystko przygotowane do odpowietrzenia tj. klamka ustawiona tak aby wentyl do odpowietrzania byl jak najwyzej, zacisk jak najnizej. Zestaw domowej roboty do odpowietrzania zrobiony ze srub barylkowych. I tu problem przy probie wpompowania Dota 4 do zacisku nie da sie tego zrobic. Nie wchodzi do zacisku. Jak to naprawic? Pomocy ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FiFiAk Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 A malutka uszczelka od strony zacisku wyjęta? Nie idzie nawet jak z dużą siłą naciśniesz strzykawke? (uwaga by wężyk nie wypadl) Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimoo Napisano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2014 wlasnie od strony zacisku nie widze zadnej uszczelki. A co do naciskania, to stosunkowo mocno to robilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Do odpowietrzania rozpychamy klocki? Widzę że na filmie nie ma ograniczników między tłoczkami ,a zacisk jest normalnie zamontowany w ramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Jedynym powodem dla jakiego nie chce się ten hamulec zalać, znaczy płyn nie chce się przelewać to klamka, złe ustawienie dźwigni zwyczajniej blokuje przepływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 (edytowane) Z ciekawości,jakie powinno być ustawienie dźwigni? Ustawilem cala klamkę jak ma filmie i nie ruszałem ustawienia odległości klamki. Została tak jak używam. Działa idealnie. Mam k24 i fcs zostawiłem w pozycji jak najkrótsza odległość aby łapały klocki. Edytowane 3 Października 2014 przez bobiik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Mam k24 i fcs zostawiłem w pozycji jak najkrótsza odległość aby łapały klocki. Przy zalewaniu hebelka ustawiasz FCS na maksymalny skok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Nie pamiętam dokładnie,ale jak zalewałem no w pewnych zakresach strzykawka się blokowała, łatwo to sprawdzić, wystarczy pompować i ruszać klamką i będzie jasne. Jak już będziesz znał owe położenia, spokojnie zalejesz układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Maksymalny czyli? Rozumiem ze najdluzsza droga klamki do złapania klocków? To zrobiłem na takiej pozycji ze jak tylko rusze trochę klamkę to lapie,a powinienem na odwrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Maksymalny czyli? Rozumiem ze najdluzsza droga klamki do złapania klocków? Tak dokładnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimoo Napisano 4 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Miałem odchylona klamkę najdalej jak się dało. I nie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 4 Października 2014 Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Jasiński, dzięki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 nie odsuwaj klamki maksymalnie bo właśnie dlatego nie możesz odpowietrzyć hamulca. Ustawienie klamki na maksymalny skok dotyczy k24, a Ty takiej regulacji nie masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimoo Napisano 2 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 to mam takie pytanko jak powinna byc odchylona klamka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 2 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Jedyna regulacja w K18 to regulacja odległości klamki poprzez obracanie tej śruby pod dźwignią klamki. Nie powinno mieć to znaczenia w jakim jest ustawieniu podczas odpowietrzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Ale samo wciśniecie klamki już ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimoo Napisano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 to nie rozumiem, bo mam wszystko jak na filmiku, adot nie wchodzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi