gwozdamin Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Witam, za niewielkie pieniądze nabyłem ostatnio rower jak w temacie. Zastanawiam się nad wymianą części rzeczy. Czy ma ktoś jakieś informacje czy da się tam założyć inne hamulce niż szczękowe Caliper'y? Te wyglądają raczej jak od składaka i nie sprawiają wrażenia bezpiecznych. Pozdrawiam, Damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Nie da się tam na pewno dać v-brake'ów, ale raczej szowe będą śmiało pasować. Szkoda, że nie spytałeś przed zakupem, bo te huragany to jakaś porażka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Raczej parodia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwozdamin Napisano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Dzięki za wsparcie Nie ważne czy parodia czy porażka mam go za 250 zł. Przedni widelec mogę w miarę lekko wymienić na coś z pivotami. Z tyłu z kolei dość duża odległość uchwytu od obręczy powoduje że w zasadzie konstrukcje hamulca od składaków jedynie pasują. Mam nadzieje, że może jednak ktoś znalazł jakieś nietypowe hamulce które da się przełozyć. Moża założyć z tyłu piaste z nożnym hamulcem... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.