Gość Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Zauważyłem, że tyle koło mi lekko chrobocze. Pomyślałem więc że rozbiorę piastę. I okazało się, ze brakowało 3 kulek łożysk. Jak to możliwe? Pierwszy raz rozbierałem tę piastę. Na szczęście te kulki to typowe 1/4'', więc tanie i łatwe do nabycia.
tobo Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Opcje są dwie: - brakowało ich od początku - kulki uległy zniszczeniu, pękły i są nadal w środku, np w korpusie piasty, wklejone w smar.
Gość Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 brakowało ich od początku Chyba żółte łapki zapomniały ich wlożyć, bo nie stwierdziłem w korpusie piasty. A kulki nie są małe: 6,4 mm.
cyrax84pl Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 Jeden z serwisów w moim mieście gubił nieraz kulki... Jeśli piasty były serwisowane kiedyś to byc może też u Ciebie była podobna sytuacja ;-) Wątpię, żeby brakowało ich od początku, też obstawiałbym tak jak tobo, że się rozpadły i są gdzieś w środku korpusu.
Gość Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 Jeśli piasty były serwisowane kiedyś przecież pisałem, że piasta nie była przedtem rozbierana A rozbieralem ją teraz nad starym prześcieradłem, więc opcja zgubienia kulek odpada
cyrax84pl Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 Nadinterpretacja z mojej strony - pomyślałem, że tylko Ty nie rozbierałeś piasty a być może serwis to robił... Może faktycznie nie było ic od początku chociaż mimo wszystko w to wątpię
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.