kubus92 Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Witam, Posiadam 2 liczniki, profex i no-name. W obu rowerach koła 26x1.9, w jednym w ustawieniach koła mam wpisane 2089mm w drugim mogę wpisac tylko 3 cyfrowa liczba wiec mam 208cm. Prędkość mierzą oba w porządku, natomiast w drugim dystans jest podwojony. Eksperymentalnie wpisalem w nim 104cm i wówczas dystans był ok a prędkość raz mniejsza. Dodam, że ten pierwszy na100% podaje dobre dane. Jakieś solucje jak to rozwiązać? Pozdrawiam
cervandes Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Kupiłeś badziew to teraz cierp. Nie rozumiem po jaką cholerę ludzie kupują takie wynalazki. Sigma przecież ma bardzo tanie liczniki w ofercie.
rodszyld69 Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Posiadam 2 liczniki, profex i no-name. W obu rowerach koła 26x1.9, w jednym w ustawieniach koła mam wpisane 2089mm w drugim mogę wpisac tylko 3 cyfrowa liczba wiec mam 208cm. Prędkość mierzą oba w porządku, natomiast w drugim dystans jest podwojony. Eksperymentalnie wpisalem w nim 104cm i wówczas dystans był ok a prędkość raz mniejsza. Dodam, że ten pierwszy na100% podaje dobre dane. Jakieś solucje jak to rozwiązać? Pozdrawiam a ten no - name ma jakąs instrukcje obsługi
kubus92 Napisano 3 Września 2014 Autor Napisano 3 Września 2014 Witam, Nie ma instrukcji, poza tym co by poradziła w tym przypadku. Moje zdanie jest takie, że chyba jest źle zaprogramowany licznik - w sumie co jest karygodne.
rodszyld69 Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Jak masz moźliwość wymiany, to weź drugi i od razu sprawdź w sklepie, czy mozna go ustawić
Fenthin Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Moje zdanie jest takie, że chyba jest źle zaprogramowany licznik - w sumie co jest karygodne. Nie jest karygodne*, tylko nie kupuje się chińskiego szajsu, gdy chce się mieć działający produkt. Rozwiązanie jest proste. Wyrzucić badziewny licznik i kupić nawet najtańszy polecanej firmy. *Po prawdzie jest. Ale wiadomo o co chodzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.