Skocz do zawartości

[licznik] błędne odczyty

kubus92

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Posiadam 2 liczniki, profex i no-name. W obu rowerach koła 26x1.9, w jednym w ustawieniach koła mam wpisane 2089mm w drugim mogę wpisac tylko 3 cyfrowa liczba wiec mam 208cm. Prędkość mierzą oba w porządku, natomiast w drugim dystans jest podwojony. Eksperymentalnie wpisalem w nim 104cm i wówczas dystans był ok a prędkość raz mniejsza. Dodam, że ten pierwszy na100% podaje dobre dane.

Jakieś solucje jak to rozwiązać?

Pozdrawiam

Napisano

Posiadam 2 liczniki, profex i no-name. W obu rowerach koła 26x1.9, w jednym w ustawieniach koła mam wpisane 2089mm w drugim mogę wpisac tylko 3 cyfrowa liczba wiec mam 208cm. Prędkość mierzą oba w porządku, natomiast w drugim dystans jest podwojony. Eksperymentalnie wpisalem w nim 104cm i wówczas dystans był ok a prędkość raz mniejsza. Dodam, że ten pierwszy na100% podaje dobre dane.

Jakieś solucje jak to rozwiązać?

Pozdrawiam

a ten no - name ma jakąs instrukcje obsługi :icon_question:

Napisano

Witam,

Nie ma instrukcji, poza tym co by poradziła w tym przypadku. Moje zdanie jest takie, że chyba jest źle zaprogramowany licznik - w sumie co jest karygodne.

Napisano

Moje zdanie jest takie, że chyba jest źle zaprogramowany licznik - w sumie co jest karygodne.

Nie jest karygodne*, tylko nie kupuje się chińskiego szajsu, gdy chce się mieć działający produkt. Rozwiązanie jest proste. Wyrzucić badziewny licznik i kupić nawet najtańszy polecanej firmy.

*Po prawdzie jest. Ale wiadomo o co chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...