Piter233 Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Witam, szukam jakichś w miarę tanich butów na rower na zimę, na pedały platformowe. Myślałem nad jakimiś trekkingowymi, za kostkę - oczywiście wiem że za tą cenę nic super się nie kupi i też tego nie oczekuję. Może ktoś miał styczność z takimi butami? Zakres temperatur do 5 stopni, lub jeśli się da do 0. Z góry dziękuję za pomoc.
zabiel17 Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Ja w zimie zakladam grube skarpety i buty trekingowe kupione kiedys za 70zl i daja rade. Wyadaje mi sie ze nie potrzeba podawac zadnefo modelu itp tylko brac jakies w miare tanie i dobra skarpete do tego i gitara
paziek Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Ja przy takich temperaturach zakładam na letnie buty ochraniacze przed wiatrem i wystarczy.
Mod Team michuuu Napisano 3 Września 2014 Mod Team Napisano 3 Września 2014 Wystarczy odpowiednia skarpeta i buty nie muszą być ciepłe. http://www.mikesport.pl/pearl-izumi-elite-93152-pe-skarpety-tall-wool.html Lepiej zainwestuj w dobre skarpety niż w kiepskie buty.
siimon Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Pewnie w decatholnie znajdziesz coś w tej cenie.
MikeSkywalker Napisano 27 Września 2014 Napisano 27 Września 2014 @@siimon a masz jakieś doświadczenie w butach z Deca? Mają jakieś buty zimowe za 130-150 złotych ale ciekaw jestem czego spodziewać się po takiej cenie. Generalnie w podobnej nie da się kupić butów trekkingowych które nie rozwalą się od razu ale z Decathlonem może być nieco lepiej. Sam szukam jakiś butów na jesień/zimę na rower. Mam trekkingowe ale ich na rower nie ubiorę bo był za drogie i zniszczą się od korb.
siimon Napisano 27 Września 2014 Napisano 27 Września 2014 Mam wysokie z decathlonu kosztowały chyba nawet poniżej 150zł. Przechodziłem w nich trzy zimy w tym zaliczyłem parę razy wysokie tatry również zimą z rakami. Przez dwie zimy jeździłem w nich na rowerze (ok 25km/dzien). Teraz na zgięciu się już przetarły i mimo impregnacji przemakają. Do tej poru przejście przez strumień i duże kałuże nie stanowiły problemu. Teraz latem kupiłem niskie kosztowały około 150 i po tygodniu z dzieciakiem na plecach w Bieszczadach są jak nowe. Generalnie to jestem bardzo zadowolony z tych butów, dobra przyczepność, nieprzemakalne, wygodne, oddychalność w tych najniższych modelach może nie jest jakaś super jak dla mnie wystarczająca. Mogły by być jedynie trochę lżejsze. Alternatywą dla Decathlonu może być outlet, tak kupiłem z śmieszne pieniądze wysokie McArtury, na papierze wyglądają bardzo dobrze ale jeszcze nie miałem okazji przetestować. pozdr!
Fenthin Napisano 27 Września 2014 Napisano 27 Września 2014 Buty z Decathlonu ogólnie można krótko scharakteryzować jako tanie, solidne, choć bez wodotrysków. Z butami trekkingowymi jako takimi nie mam specjalnie doświadczenia bo i po górach nie chodzę, ale dwie zimy przechodziłem w http://www.decathlon.pl/buty-turystyczne-zimowe-wysokie-mskie-inuit-id_8180324.html przejdę też najbliższą i ciężko mi powiedzieć o tych butach choćby jedno złe słowo. Po dwóch latach brak widocznych oznak zużycia, nie przemakają ale i stopa nie gotuje się we własnym sosie. Dobre wrażenie niosły także inne produkty, więc myślę, że lepiej zostawić te 100zł w Decathlonie i mieć zapewnioną pewną jakość niż szukać butów na bazarach. Z droższymi wydatkami w Decathlonie raczej bym się wstrzymał, ale niska półka cenowa jest nie do pobicia.
MikeSkywalker Napisano 27 Września 2014 Napisano 27 Września 2014 Dobrze wiedzieć, to w takim razie powoli zacznę się za czymś rozglądać. @@Fenthin te które podlinkowałeś opisują jako "zimowe" - nie jest w nich za gorąco na wiosnę/jesienią przy temperaturach powiedzmy koło 5-10 stopni?
MikeSkywalker Napisano 27 Września 2014 Napisano 27 Września 2014 Dobrze wiedzieć, to w takim razie powoli zacznę się za czymś rozglądać. @@Fenthin te które podlinkowałeś opisują jako "zimowe" - nie jest w nich za gorąco na wiosnę/jesienią przy temperaturach powiedzmy koło 5-10 stopni?
Fenthin Napisano 27 Września 2014 Napisano 27 Września 2014 Oczywiście, że jest. Za to zimą bardzo ciepło. Nie widzę zresztą tak wysokich butów na rowerze. Ale piszę o nich, by pokazać, że w Decathlonie można kupić za nieduże pieniądze naprawdę dobre obuwie.
MikeSkywalker Napisano 27 Września 2014 Napisano 27 Września 2014 To trochę lipa. Normalnie w trekkingowych w zimie nadrabiałem dobrymi skarpetami a w okresie tzw. przejściowym było ok bez nich. Decathlon ma w ofercie sporo modeli trekkingowych to pewnie spośród tych trzeba będzie wybrać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.