Skocz do zawartości

[buty] Tanie na zimę, 50-100 zł

Piter233

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam jakichś w miarę tanich butów na rower na zimę, na pedały platformowe. Myślałem nad jakimiś trekkingowymi, za kostkę - oczywiście wiem że za tą cenę nic super się nie kupi i też tego nie oczekuję. Może ktoś miał styczność z takimi butami? Zakres temperatur do 5 stopni, lub jeśli się da do 0. Z góry dziękuję za pomoc.

• 4 tygodnie później...

@@siimon a masz jakieś doświadczenie w butach z Deca? Mają jakieś buty zimowe za 130-150 złotych ale ciekaw jestem czego spodziewać się po takiej cenie.

Generalnie w podobnej nie da się kupić butów trekkingowych które nie rozwalą się od razu ale z Decathlonem może być nieco lepiej.  

Sam szukam jakiś butów na jesień/zimę na rower. Mam trekkingowe ale ich na rower nie ubiorę bo był za drogie i zniszczą się od korb. 

Mam wysokie z decathlonu kosztowały chyba nawet poniżej 150zł. Przechodziłem w nich trzy zimy w tym zaliczyłem parę razy wysokie tatry również zimą z rakami. Przez dwie zimy jeździłem w nich na rowerze (ok 25km/dzien). Teraz na zgięciu się już przetarły i mimo impregnacji przemakają. Do tej poru przejście przez strumień i duże kałuże nie stanowiły problemu. 

Teraz latem kupiłem niskie kosztowały około 150 i po tygodniu z dzieciakiem na plecach w Bieszczadach są jak nowe.  

Generalnie to jestem bardzo zadowolony z tych butów, dobra przyczepność, nieprzemakalne, wygodne, oddychalność w tych najniższych modelach może nie jest jakaś super jak dla mnie wystarczająca. Mogły by być jedynie trochę lżejsze. 

Alternatywą dla Decathlonu może być outlet, tak kupiłem z śmieszne pieniądze wysokie McArtury, na papierze wyglądają bardzo dobrze ale jeszcze nie miałem okazji przetestować.

pozdr!

Buty z Decathlonu ogólnie można krótko scharakteryzować jako tanie, solidne, choć bez wodotrysków.

Z butami trekkingowymi jako takimi nie mam specjalnie doświadczenia bo i po górach nie chodzę, ale dwie zimy przechodziłem w http://www.decathlon.pl/buty-turystyczne-zimowe-wysokie-mskie-inuit-id_8180324.html przejdę też najbliższą i ciężko mi powiedzieć o tych butach choćby jedno złe słowo. Po dwóch latach brak widocznych oznak zużycia, nie przemakają ale i stopa nie gotuje się we własnym sosie.

Dobre wrażenie niosły także inne produkty, więc myślę, że lepiej zostawić te 100zł w Decathlonie i mieć zapewnioną pewną jakość niż szukać butów na bazarach.

Z droższymi wydatkami w Decathlonie raczej bym się wstrzymał, ale niska półka cenowa jest nie do pobicia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...