Piter233 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Witam, szukam jakichś w miarę tanich butów na rower na zimę, na pedały platformowe. Myślałem nad jakimiś trekkingowymi, za kostkę - oczywiście wiem że za tą cenę nic super się nie kupi i też tego nie oczekuję. Może ktoś miał styczność z takimi butami? Zakres temperatur do 5 stopni, lub jeśli się da do 0. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ja w zimie zakladam grube skarpety i buty trekingowe kupione kiedys za 70zl i daja rade. Wyadaje mi sie ze nie potrzeba podawac zadnefo modelu itp tylko brac jakies w miare tanie i dobra skarpete do tego i gitara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paziek Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ja przy takich temperaturach zakładam na letnie buty ochraniacze przed wiatrem i wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Wystarczy odpowiednia skarpeta i buty nie muszą być ciepłe. http://www.mikesport.pl/pearl-izumi-elite-93152-pe-skarpety-tall-wool.html Lepiej zainwestuj w dobre skarpety niż w kiepskie buty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Pewnie w decatholnie znajdziesz coś w tej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 @@siimon a masz jakieś doświadczenie w butach z Deca? Mają jakieś buty zimowe za 130-150 złotych ale ciekaw jestem czego spodziewać się po takiej cenie. Generalnie w podobnej nie da się kupić butów trekkingowych które nie rozwalą się od razu ale z Decathlonem może być nieco lepiej. Sam szukam jakiś butów na jesień/zimę na rower. Mam trekkingowe ale ich na rower nie ubiorę bo był za drogie i zniszczą się od korb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Mam wysokie z decathlonu kosztowały chyba nawet poniżej 150zł. Przechodziłem w nich trzy zimy w tym zaliczyłem parę razy wysokie tatry również zimą z rakami. Przez dwie zimy jeździłem w nich na rowerze (ok 25km/dzien). Teraz na zgięciu się już przetarły i mimo impregnacji przemakają. Do tej poru przejście przez strumień i duże kałuże nie stanowiły problemu. Teraz latem kupiłem niskie kosztowały około 150 i po tygodniu z dzieciakiem na plecach w Bieszczadach są jak nowe. Generalnie to jestem bardzo zadowolony z tych butów, dobra przyczepność, nieprzemakalne, wygodne, oddychalność w tych najniższych modelach może nie jest jakaś super jak dla mnie wystarczająca. Mogły by być jedynie trochę lżejsze. Alternatywą dla Decathlonu może być outlet, tak kupiłem z śmieszne pieniądze wysokie McArtury, na papierze wyglądają bardzo dobrze ale jeszcze nie miałem okazji przetestować. pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Buty z Decathlonu ogólnie można krótko scharakteryzować jako tanie, solidne, choć bez wodotrysków. Z butami trekkingowymi jako takimi nie mam specjalnie doświadczenia bo i po górach nie chodzę, ale dwie zimy przechodziłem w http://www.decathlon.pl/buty-turystyczne-zimowe-wysokie-mskie-inuit-id_8180324.html przejdę też najbliższą i ciężko mi powiedzieć o tych butach choćby jedno złe słowo. Po dwóch latach brak widocznych oznak zużycia, nie przemakają ale i stopa nie gotuje się we własnym sosie. Dobre wrażenie niosły także inne produkty, więc myślę, że lepiej zostawić te 100zł w Decathlonie i mieć zapewnioną pewną jakość niż szukać butów na bazarach. Z droższymi wydatkami w Decathlonie raczej bym się wstrzymał, ale niska półka cenowa jest nie do pobicia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Dobrze wiedzieć, to w takim razie powoli zacznę się za czymś rozglądać. @@Fenthin te które podlinkowałeś opisują jako "zimowe" - nie jest w nich za gorąco na wiosnę/jesienią przy temperaturach powiedzmy koło 5-10 stopni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Dobrze wiedzieć, to w takim razie powoli zacznę się za czymś rozglądać. @@Fenthin te które podlinkowałeś opisują jako "zimowe" - nie jest w nich za gorąco na wiosnę/jesienią przy temperaturach powiedzmy koło 5-10 stopni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Oczywiście, że jest. Za to zimą bardzo ciepło. Nie widzę zresztą tak wysokich butów na rowerze. Ale piszę o nich, by pokazać, że w Decathlonie można kupić za nieduże pieniądze naprawdę dobre obuwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 To trochę lipa. Normalnie w trekkingowych w zimie nadrabiałem dobrymi skarpetami a w okresie tzw. przejściowym było ok bez nich. Decathlon ma w ofercie sporo modeli trekkingowych to pewnie spośród tych trzeba będzie wybrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.