Skocz do zawartości

[v-brake] wymiana kompletu

chudeusz09

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam rower taki jak w linku poniżej http://cenyok.com/mobile/pl/p/Rower-crossowy-SABOTAGE-4.0-CROSS/6752

Generalnie sprzęt bardzo fajny ale denerwują mnie hamulce. Tu muszę zaznaczyć że w odróżnieniu od tego co jest w linku zamiast klamkomanetek mam założone klamki tektro (jakieś tanie badziewie) oraz manetki deore m590. Klamka hamulca ma tendencje do "samo dokręcania" się, odbija jak chce i za cholerę nie mogę się z nimi dogadać. Same hamulce alhonga chyba opisu nie wymagają. Jako że samo kręcenie rowerem wciągnęło mnie na dobre więc zastanawiam się nad wymianą kompletu hamulce+klamki. Reszta osprzętu jest póki co wystarczająca. Wpadły mi w oko zestawy deore 590 i 610. Jakie są główne różnice między tymi modelami? Może polecicie coś w podobnym przedziale cenowym? Nie chcę kupować najtańszych badziewii bo rower ma posłużyć parę lat a jeżdżę sporo. Na tanie części mnie nie stać ;). Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam.

W takim razie raczej zostanę przy osprzęcie shimano. Jeśli chodzi o ramiona to miedzy 590 a 610 chyba główna różnica to wymienne okładziny w 610. Różnica w cenie to kilkanaście pln więc raczej nie ma co "oszczędzać" (590 ~110zł, 610 ~125zł). Kusi też LX ale tu już cena blisko 150zł. Pytanie czy różnica w jakości jest na tyle zauważalna żeby dopłacać? Co do klamek to 590 nie znalazłem wersji czarnej a takie mnie interesują. Do wyboru 610 albo 611. Cena w zasadzie taka sama (70-80zł), różnica to 2 palce vs 3 palce. Czy dobrze rozumuję, że chodzi o długość dźwigni? Tu też pojawia się pytanie, czy warto dopłacić do LX które kosztują ~110zł? Deore za ~200zł, czy LX za ~250zł?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...