krzych777 Napisano 2 Września 2014 Napisano 2 Września 2014 Witam, dziś przy okazji wymiany linki przrzutki tylnej zostałem poinformowany w serwisie, ze łańcuch jest już w przedzawałowym stanie. Chodzi o te "opaski" w ogniwach bo sa luźne, wąskie i można by między nie a ścianki łańcucha włożyć całkiem spory śrubokręt. Zjednej strony byłem zdziwiony bo kontrola zużycia napędu kończyła się u mnie dotąd na obserwacji zębów korby i wolnobiegu a są one w całkiem dobrym stanie (skala 1-10 dałbym mocne 7) a łańcuch ani razu dotąd nie przeskoczył - choć faktycznie po porównaniu z łańcuchem nowym zauważyłem w czym rzecz i jak jest zużyty. I zadowolony z siebie sądziłem, że przejadę na tym jeszcze spokojnie kilka tysięcy a tu niespodzianka: korba i wolnobieg ładne a łańcuch na śmietnik. Z drugiej strony łańcuch UG51 wraz wolnobiegiem 7 (najtańszy, kupiony w necie komplet za okolo 40 złotych dokładnie 3 lata temu) i korbą FC-M171 miał najechane 8 tyś km więc jak na najtańszy szajs całkiem sporo. Czyściłem i smarowałem napęd raz na 3-4 tygodnie (szczotka + goraca woda z ludwikiem + popularny smar i wycieranie). Poprzedni identyczny napęd starczył na 4,5 tyś km ale nie dbałem o niego zbytnio i tam zmasakrowany został wolnobieg i jego zęby bo łańcuch skakał już od 3,5 tyś. Poprawa zauważalna ale apetyt rośnie... i chciałoby sie więcej z tego wyciągnąć Teraz znów szukam części na wymianę napędu. Bo domyślam się, że zakup samego łańcucha i złaożenie go na wolnobieg i korbę w obecnym stanie mija się z celem? Skłaniam się ku sprawdzonej taniości czyli shimanowska siódemka za 3 dyszki, korba 28-38-48 za 5-6 dyszek no i łańcuch. Ale jaki? Kupić 2 x UG51 i bawić sę w zmiany co tysiąc km (nigdy nie rozpinałem/spinałem łańcucha - czarna magia dla mnie, hehe) czy jest na rynku po taniości coś "twardszego" aby się to zużywało równomiernie w czasie? Czy ten UG51 jest za miękki dla reszty czy ja po prostu za słabo czyściłem sam łańcuch, że te rolki są tak luźne a reszta napędu dopiero zaczyna się zauważalnie zużywać? Sorki, ze tak się rozpisałem ale chciałem zobrazować o co dokładnie chodzi aby znaleźć rozwiązanie. Jak ktoś z Was ma jakś pomysł to proszę o jakieś sugestie.
beskid Napisano 2 Września 2014 Napisano 2 Września 2014 http://allegro.pl/lancuch-connex-800-i4556440468.html?source=mlt Więcej nie ma się co rozpisywać.
krzych777 Napisano 2 Września 2014 Autor Napisano 2 Września 2014 No dzięki za podpowiedź. Jakby ktoś jeszcze potwierdził żywotnośc tego łańcucha w praniu to byłoby super. A tak wracając do kwestii dbania o łańcuch: gdybym na tego UG51 dmuchał i chuchał, szorował i smarował najdroższymi smarami choćby i 3 razy w tygodniu to wyciągnąłbym z niego 10-15 tysięcy km. czy nie ma żadnych szans i cudów w tym przedziale cenowym nie uświadczysz?
beskid Napisano 2 Września 2014 Napisano 2 Września 2014 Bijesz jakieś rekordy w żywotności łańcuchów?? Ale co by nie pisać to to Twoje ostatnie zdanie jest bliższe prawdy. To słaby i to jeszcze w technologii UG łańcuch.
krzych777 Napisano 2 Września 2014 Autor Napisano 2 Września 2014 Bijesz jakieś rekordy w żywotności łańcuchów?? Po co wymieniać coś co 3 lata jak można co 4-5? Staram się wywnioskować czy to ja nawaliłem z konserwacją łańcucha czy wiele więcej się z tego szajsu nie wyciśnie. Z poprzedniej wymiany napędu nauczyłem się od serwisantów i od ludzi z neta, że spod świateł startuje się nie z 5-6 z tyłu a z 3-4 (taka drobnostka a jakoś na to nie wpadłem i masakrowałem 5) i że przydałoby się częściej czyścić/ smarować napęd jeśli ma służyć dłużej niż rok. W międzyczasie dowiedziałem się z googli, że do korb FCM131-171 zalecane łańcuchy to: CN-HG50 / CN-UG51 ale trzeba będzie to olać i przetestować coś wytrzymalszego albo nauczyć się rozkuwać/skuwać łańcuch i zacząć zabawy w podmiany dwóch łańcuchów co tysiąc km.
beskid Napisano 2 Września 2014 Napisano 2 Września 2014 Każdy ma swój sposób na dbałość napędu ale łańcuch to jednak tak tania cześć, że perspektywa kilku lat na jednym jest trochę dziwna. Albo się dba o zębatki i wtedy również o łańcuch odpowiednio wcześniej go zmieniając albo się to olewa i zarzyna cały napęd do końca.
munenori Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Mogę potwierdzić żywotność tego łańcucha w praniu-na razie w tym roku ponad 5000 km na nim i pewnie jeszcze z tysiąc zrobi.
rodszyld69 Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 W międzyczasie dowiedziałem się z googli, że do korb FCM131-171 zalecane łańcuchy to: CN-HG50 / CN-UG51 ale trzeba będzie to olać i przetestować coś wytrzymalszego albo nauczyć się rozkuwać/skuwać łańcuch i zacząć zabawy w podmiany dwóch łańcuchów co tysiąc km. A po co rozkuwać, kupujesz spinkę np. http://bikersport.istore.pl/pl/kmc-spinka-lancucha-7-3-7-8mm-678-rzedow-shimano.html i wtedy spinasz i rozpinasz bez rozkuwacza. A życie staje się prostsze
krzych777 Napisano 3 Września 2014 Autor Napisano 3 Września 2014 Beskid, staram się jak mogę z tym czyszczeniem. Widać daaaleko do ideału ale w sumie jestem zadowolony z tego co udało się wycisnąc z łańcucha - tylko reszty napędu szkoda. Na przyszłość kolejna lekcja: podmieniać 2 łańcuchy przy pomocy spinki (dzięki kolego Rodszyld69 - faktycznie nawet czyszczenie łańcucha wtedy jest o niebo prostsze) lub nabyć twardzy łańcuch np. ten Connex800. Mam nadzieję, że nie "zeżre" swą twardością zębatek najtańszych korb typu fcm171 i wolnobiegu. Byłby niezły LOL gdybym za rok tu pisał, że łańcuch wygląda jak nówka a korba i wolnobieg pościnane Wpadłbym z deszczu pod rynnę. Mogę potwierdzić żywotność tego łańcucha w praniu-na razie w tym roku ponad 5000 km na nim i pewnie jeszcze z tysiąc zrobi. Mniemam, że piszesz o UG51. Mnie chodziło o łańcuch (i wrażenia z "prania") który zaproponował kolega Beskid, czyli Connex 800. Jeśli jest solidniejszy od UG51 - co jest raczej oczywiste - to zużycie całego napędu (chyba) będzie bardziej równomierne w czasie a to jest mój cel.
munenori Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Pisałem o Wippermanie,u mnie pracuje on z kasetą Sora i korbą Alivio.
borsooq Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 jeśli nie bijesz rekordów wytrzymałości, to wydaje mi się, że smarowanie i czyszczenie łańcucha za 15pln 3 razy w tygodniu, mija się z celem. Możesz po taniości sprawdzić Sunrace, piszą (głównie sprzedawcy), że lepszy, na pewno ładniejszy
munenori Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Pytanie ile użytkownik przejedzie w ten tydzień kilometrów i w jakich warunkach. Ale faktycznie za 15 pln to chyba lepiej szybko zjechać łańcuch i szukać czegoś lepszego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.