bartek98 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Witam Planuje zmienić swój stary amortyzator czyli XCM na Epicona x2. I tu mam pytanie czy Epicon będzie pasował do Krossa Hexagona v6 i do hamulców które mam w nim zamontowane. I jeszcze jedno pytanie może doradzicie mi coś innego pod moje wagę 55 kg. -zdjęcie hamulców: -i całego roweru : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Oczywiście, pod pewnymi warunkami: - nie zmienisz wartości skoku więcej niż 10-15%. - rura sterowa będzie miała ta samą średnicę ( widelce tapered odpadają) - rura sterowa nie będzie krótsza niż minimalna wartość dla twojej ramy. Poza tym śmiało możesz go kupować. Pamiętaj, potrzebna ci będzie jeszcze pompka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Pamiętaj, potrzebna ci będzie jeszcze pompka. Albo życzliwy kumpel. - nie zmienisz wartości skoku więcej niż 10-15%. A tego nie rozumiem, znaczy nie wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 (edytowane) O geometrię chodzi, jak ma teraz XCM 80 mm a wpakuje Epicona 120 to się zrobi chopper z roweru Ale z tego co widzę jest setka wsadzona, więc praktycznie dowolny skok może być. Choć ja bym pozostał przy 100 mm. Aha, przy zakupie wypada zwrócić uwagę pod jakie koła jest amor, co by nie kupić pod 29" Jeszcze jedno, hamulec. Teraz masz mocowanie IS, nowe Suntoury zaś raczej będą pod PM. Zatem inny adapter może być potrzebny. Edytowane 3 Września 2014 przez djzatorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Zatem inny adapter może być potrzebny. Adapter 160mm nie będzie potrzebny , zacisk przy tarczy 160mm montuje się bez niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek98 Napisano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Aha czyli pozostaje mi się dowiedzieć ile ma rura sterowa i porównać ją z moją. Chyba że posiada ktoś propozycje jakiegoś tańszego amortyzatora pod moje 55kg bo nie ukrywam że 600 zł to na uczniowski budżet dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi