Diablosss Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Mam mechaniczne avidy bb7. Z powodu skrzywienia tylnej tarczy postanowiłem zakupić komplet nowych i wybór padł na tarcze na pająku SM-RT76. Gdzieś na forum wyczytałem że będą ok ale przy montażu pojawił się problem z ocieraniem klocków o pająk tarczy. Widzę 3 możliwości: 1. zmodyfikować chwyty klocków 2. zeszlifować nieco pająk tarczy 3. kupić hydrauliki Shimano Dwie pierwsze opcje to takie trochę kombinowanie, trzecia najlepsza zapewne ale chwilowo funduszy brak a poza tym jestem z bb7 zadowolony. Czy ktoś spotkał się z takim problemem i ewentualnie jakoś z nim sobie poradził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukeps Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 A tarcze poprzednie miałeś o tej samej średnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Obetnij wąsy klocków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablosss Napisano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2014 tak tarcze takie same przyszedł mi do głowy pomysł z tymi wąsami od klocków, przerabiałeś Tobo już takie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 1 Września 2014 Udostępnij Napisano 1 Września 2014 avid ma 185 a shimano 180 ... moze tu jest problem? a jesli nie to raczej bym pod zacisk dołozył po 1 czy wiecej podkladek na kazda śrubę zeby zacisk trochè od osi koła oddalic nie rozumiem co mają te wąsy zacisku wspólnego z ocieraniem o pająk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablosss Napisano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2014 tarcze są 160 i takie są adaptery, cały pic polega na tym że właśnie ten wąs od klocków ociera o pająk tarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz231 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Tez to przerabialem przy starych tarczach shimano. Odcinamy wasy, ktore umozliwaiaj latwiejszy montaz i demontaz klockow i po sprawie. Ja mam jeszcze stare zaciski te szare w wersji monoblock, ale problem jest taki sam niezalezne od wersji zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablosss Napisano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2014 dzięki za odpowiedzi, pewnie na dniach to zrobię bo brak czasu okrutny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi