Skocz do zawartości

[rower] szukam roweru do hardtail

juzio123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

185cm tamten jest troche zadrogi

mam jeszcze czy przy moim wzroscie jest warto kupic rower z rama 16 zeby dalo sie szalec po wmiare gestym lesie

Napisano

Z tym Silverbackiem to jest problem, 20" to już spory rower, a 18" może mieć za krótką podsiodłówkę choć na długość wydaje się ok.

Napisano

To bierz Northeca też jest w dobrej cenie. ja od ponad roku jezdzę 29" i jest super. Jezeli chodzi o zwrotność to 27,5" jest góra ale na prostej 29er sunie jak przecinak, ale nie mam porównania do 27,5" więc moja opinia nie jest obiektywna

Napisano

Northec ma wiekszy kąt główki więc będzie troche lepiej podjeżdzał, Slverback lepiej będzie sobie radził na zjazdach. Jeżeli ten średnio trudny teren będzie wymagał czestego manewrowania rowerem to northec jest lepszy. Ale jeżeli teren jest kamienisty i pełno na nim korzeni to duze koło będzie lepsze.

Napisano

Na pewno z kołem 29" jest łatwiej, a Silverback w rozm. 18" będzie wystarczająco zwrotny, więc jeśli podsiodłówka 450 mm z np sztycą 400 mm była by wystarczająca, to był by dobry wybór.

Jaką masz długość nogi mierzoną od krocza ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...