Skocz do zawartości

[Linki] Kolejna zmora rowerzystów ?

Joseito

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Ostatnio głośno o linkach które rozciągają mieszkańcy różnych wiosek, z powodu tego iż osoby jeżdżące na quadach i crossach przeszkadzają im. Oczywiście linki rozciągane są w lesie i za zadanie mają "zwalić" kierowcę z sprzętu. A co jeśli na takową linkę najedzie rowerzysta, który rzadko jeździ w kasku fullface ?

Moim zdaniem jest to głupota która może narobić bardzo dużo szkód.

A wy co sądzicie o takowych linkach ?

Napisano

To nie jest nowy temat, już dawno zdarzał się ten problem. Dla mnie jest to zwykły idiotyzm i jak bym zobaczył kogoś mocującego taka linkę to chyba dał bym mu w mordę bez ostrzeżenia. 

Napisano

O, Panie. Temat wysoce drażliwy, słyszałem już o tym wiele. Moim zdaniem pojedynczy motokrosowcy psują reputację całej społeczności a obrywa się najsłabszym - rowerzystom. Jak warczy taki tępy kładziarz komuś pod domem to jest to denerwujące, ale stalowa linka to po prostu skrajny debilizm. Można tak człowieka zabić i to nie jest przesada.

Napisano

Osobiście w górach a tylko tam bywam rowerem nie spotkałem się z czymś takim. Raz to to, że sami wpadliby we własne sidła bo często to miejscowi mają takie motory a dwa są inne metody na zniechęcenie do takiej jazdy. Wystarczy nie sprzątać dokładnie wiatrołomów lub celowo tarasować szlak. 

Napisano

Słuchaj Beskida, on zawsze ma rację. Tylko po co kolejny raz mówić, że to takie złe i że jest to urban legend, skoro zostało to już powiedziane na tym forum dziesiątki razy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...