fragi Napisano 31 Sierpnia 2014 Napisano 31 Sierpnia 2014 Poszukuję pompki rowerowej SOLIDNEJ i dobrej ! Podczepianej do bidonu. Cena do 65zł z przesyłką. Proszę o coś naprawdę sprawdzonego. Ostatnio kupiłem pompke za 25 zł bo stwierdziłem że po co lepsza skoro to tylko awaryjna a przy pierwszym pompowaniu rozpadła sie na trzy części.
modelarz Napisano 31 Sierpnia 2014 Napisano 31 Sierpnia 2014 Osobiście od kilku miesięcy używam pompki Accent Air Force (http://rowerowy.com/sklep/narzedzia-serwis/pompki/pompki-podreczne/prod/accent-air-force) i mogę ją polecić. Wykonana jest z aluminium, tłok również jest wykonany z metalu i do tego uniwersalna głowica, pasująca do różnych wentyli. Ogólnie pompka się sprawdza i jak na razie wszystko działa bardzo dobrze.
Gromosmok Napisano 31 Sierpnia 2014 Napisano 31 Sierpnia 2014 http://www.zefal.com/en/mini-pumps/14-air.html
Proj3cT Napisano 31 Sierpnia 2014 Napisano 31 Sierpnia 2014 Osobiście polecam.http://allegro.pl/teleskopowa-pompka-beto-027-manometr-av-dv-fv-i4535309245.html
detonator Napisano 31 Sierpnia 2014 Napisano 31 Sierpnia 2014 Ta pompka jest dobra: http://allegro.pl/pompka-crank-brothers-power-pump-alloy-nowa-i4527618255.html Niestety znacząco przekracza twój budżet. Przerabiałem już wiele pompek, również tych teoretycznie dobrych firm, ale widocznie miałem pecha. Był SKS, Beto, Topeak i jeszcze jedna której firmy nie pamiętam. Obecną napompowałem już kilkanaście dętek i jest naprawdę skuteczna i solidna ( do tego małych rozmiarów ) Ma przydatną regulację niska/wysoka kompresja
MikeSkywalker Napisano 31 Sierpnia 2014 Napisano 31 Sierpnia 2014 Ja od kilku lat awaryjnie używam Authora One - pompki za 20 złotych i działa bezproblemowo. Jedynie uchwyt połamał się przy glebie ale idzie dokupić.
Szklankakoli Napisano 31 Sierpnia 2014 Napisano 31 Sierpnia 2014 Sto lat temu kupiłem Accent Air Force - napompowałem nię niewiele dętek. Działa i jest wygodna, nie widać zużycia. Cztery lata temu kupiłem Accent T-lite - napompowałem nią dziesiątki dętek. Zajmuje bardzo mało miejsca, wygodnie się nią pompuje, wizualnie nie wygląda już jak nowa, ale działa, trzyma ciśnienie. Według mnie to dobry wybór. Brak manometru nie jest dla mnie wadą, gdyż pompki używam awaryjnie, a prawidłowe ciśnienie i tak dobijam w domu na stacjonarnej. Uchwyt na rower dosyć szybko uszkodziłem i od tamtej pory wożę w plecaku (urwał się bolec trzymający rękojeść - kiepskie rozwiązanie). Link do sklepu to przypadek, nikogo nie reklamuję ;-)
KartofeL Napisano 1 Września 2014 Napisano 1 Września 2014 Polecam dołożyć trochę i kupić Topeak Race Rocket. Mam taką i jestem bardzo zadowolony. Miałem wcześniej Beto i sama z siebie się rozleciała, puszczała gdzieś powietrze, że nawet samej dętki nie chciała napompować.
Gość forestowy Napisano 1 Września 2014 Napisano 1 Września 2014 Awaryjnie pompowałem dwa razy Kellys Nitro i jeszcze pompuje, co w sumie trochę mnie dziwi Pompka za 25 zł, 18 cm długości. Kupiona w razie "w" bo mieści się w torbie pod siodłem.
Zindo Napisano 2 Września 2014 Napisano 2 Września 2014 Kellys Nitro używam regularnie z braku stacjonarnej. Pompka solidna i mała. Niestety bez teleskopu wiec żeby napompować oponę od zera trzeba się trochę namachać poza tym za 25 zeta to dobry wybór.
MichasKrk Napisano 2 Września 2014 Napisano 2 Września 2014 Na pewno nie polecam pompki Zefal Air Profil XL. Jestem strasznie nią zawiedziony. Pompka właściwie ani razu nie była używana, chodź mam ją dobre kilkanaście miesięcy. Przejeździła ze mną trochę kilometrów. Niestety gdy zaszła potrzeba użycia, a ja święcie przekonany, ze mam dobrą pompkę, nie najlepszą ale dobrą (kosztowała wtedy ponad 100) , wziąłem ją do ręki i przy drugim ruszeniu tłoka, jedna część pompki została w jednej, druga w drugiej ręce. Na szczęście nie byłem daleko od domu. Nie polecam tej pompki, pomimo tego że wygląda super, jest leciutka i malutka, to po pierwszym użyciu, z niewiadomych mi powodów wygląda jak na zdjęciu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.