morro Napisano 30 Sierpnia 2014 Napisano 30 Sierpnia 2014 Witam. Około miesiąc temu zakupiłem rower, w którym od nowości coś regularnie piszczało w przednim kole. Początkowo myślałem iż to tarcza ociera ale przez przypadek odkryłem, że winowajcą jest piasta. Pisk w czasie jazdy jest ciągły, im większa prędkość tym staje się głośniejszy. Po nagraniu filmu potraktowałem ją w tym miejscu smarem, jednakże nie przyniosło to efektów i jak piszczała tak ciągle piszczy. Macie może jakieś pomysły jakby temu zaradzić? https://www.youtube.com/watch?v=suuAMpaDEzI&index=1&list=UU30MvnKDLP_z6OUQJM0qN3A
siemalysy Napisano 30 Sierpnia 2014 Napisano 30 Sierpnia 2014 Rozkręcałeś piastę całkowicie żeby ją obejrzeć. Piszczy tak jakby tam straszna susza panowała...
Mod Team Puklus Napisano 31 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 31 Sierpnia 2014 Miałem to samo z piasta promax, tylko tylną, kwiczała jak zarzynane prosie ... okazało sie ze to guma uszczelniająca wpadała w wibracje. Smarowanie pomogło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.