Skocz do zawartości

[przebita dętka] Parę pytań.

effendi360

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam chyba duże szczęście, bo dziś dopiero po raz drugi w życiu (a pierwszy raz w tym rowerze) złapałem kapcia.

Moja maszyna to Gangsta 8.0 dokładnie taka jak w linku. Niedawno pompowałem koła na sprężarce w CPN i chyba przegiąłem z ciśnieiem bo na oponie nie widzę żadnych śladów uszkodzenia a kapeć poszedł na idealnie płaskim asfalcie. Chciałbym zapytać, jaką dentkę zakupić, bo jestem w tym temacie totalnym lamerem. Oczywiście rozumiem, że rozmiar powinien pasować do obecnej opony czyli 26 x 2.20 ale nie mam rozeznania co do producentów, ich jakości itp. Pytanie też: jak się to cholerne koło ściąga w tym rowerze ? :P Druga sprawa to opony. Tak sobie pomyślałem, czy nie ma coś lepszego od obecnych, które dał producent (PANARACER Trail Master Kevlar 26"x2,20) ? Jeżdżę powiedzmy 40% po asfalcie (głównie cięzkie podjazdy) a reszta to leśne drogi, przeważne mocno kamieniste i wyboiste.

Napisano

Dętki w przeciwieństwie do opon mają pewien zakres rozmiaru np 26x1.75-2.10. Ze swej strony mogę polecić Continentala albo Schwalbe. Ale CST też będzie dobra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...