effendi360 Napisano 30 Sierpnia 2014 Napisano 30 Sierpnia 2014 Witam. Mam chyba duże szczęście, bo dziś dopiero po raz drugi w życiu (a pierwszy raz w tym rowerze) złapałem kapcia. Moja maszyna to Gangsta 8.0 dokładnie taka jak w linku. Niedawno pompowałem koła na sprężarce w CPN i chyba przegiąłem z ciśnieiem bo na oponie nie widzę żadnych śladów uszkodzenia a kapeć poszedł na idealnie płaskim asfalcie. Chciałbym zapytać, jaką dentkę zakupić, bo jestem w tym temacie totalnym lamerem. Oczywiście rozumiem, że rozmiar powinien pasować do obecnej opony czyli 26 x 2.20 ale nie mam rozeznania co do producentów, ich jakości itp. Pytanie też: jak się to cholerne koło ściąga w tym rowerze ? Druga sprawa to opony. Tak sobie pomyślałem, czy nie ma coś lepszego od obecnych, które dał producent (PANARACER Trail Master Kevlar 26"x2,20) ? Jeżdżę powiedzmy 40% po asfalcie (głównie cięzkie podjazdy) a reszta to leśne drogi, przeważne mocno kamieniste i wyboiste.
Terrqge Napisano 30 Sierpnia 2014 Napisano 30 Sierpnia 2014 Dętkę kup najtańszą w pierwszym lepszym sklepie rowerowym.
ugupu Napisano 30 Sierpnia 2014 Napisano 30 Sierpnia 2014 Dętki w przeciwieństwie do opon mają pewien zakres rozmiaru np 26x1.75-2.10. Ze swej strony mogę polecić Continentala albo Schwalbe. Ale CST też będzie dobra.
effendi360 Napisano 30 Sierpnia 2014 Autor Napisano 30 Sierpnia 2014 Takie coś może być ? http://allegro.pl/detka-schwalbe-26x1-50-2-50-av13-40-mm-mtb-xc-i4539771496.html
BajkowiecxD Napisano 30 Sierpnia 2014 Napisano 30 Sierpnia 2014 odsyłam do poradnika: https://www.youtube.com/results?search_query=wymiana+d%C4%99tki+w+rowerze od siebie polecam dętki maxxis,schwalbe,kenda.continental. Natomiast nie polecam dętek ze sklepow sportowych.Lepiej sie wystrzegac(jesli chce miec sie spokoj) firm typu Romet itp. Co do zdjecia koła to masz takie szpulki z dzwigienkami,wystarczy pociagnac, poluzowac i kolo zdjete
bzyko Napisano 30 Sierpnia 2014 Napisano 30 Sierpnia 2014 Obejrzyj dokładnie oponę od środka czy nie siedzi gdzieś kolec czy szkło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.