tomekr89 Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Nabyłem używaną Meridę z amortyzatorem jak na zdjęciu. Problem w tym, że jest on cholernie twardy. Ważę 90 kg i przy standardowej jeździe w ogóle nie pracuje. Amor prawie nówka, zero luzów, golenie ślizgają się pięknie, ale o dobicu go nawet mowy nie ma. Regulację naprężenia odkręciłem na minimum (choć różnica i tak jest b. mała). Pytanie - czy ten typ tak ma, czy coś jest nie tak? Może regulacja naprężenia jest skopana i nie odkręca się na minimum? Otwierać go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Ten typ tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekr89 Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 W ogóle co to jest za model? Bo branding brandingiem, ale pewnie bazuje na jakimś modelu od RST. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 RST Omega lub Gila . Jak dasz zdjęcie całego amortyzatora to się doprecyzuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Może to co powiem wyda się głupie, ale czasem da się rozwiązać skomplikowany problem w prosty sposób. Próbowałeś dobić go na ob ustawieniach blokady? Czasem zdarza się, że blokada się ''przestawia'' przez używanie jej w trakcie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekr89 Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Ten amortyzator to RST Gila TNL. A zatem - ten typ tak ma. Powiedzcie mi inną rzec - jak powinien działąć korek regulacji naprężenia wstępnego? Wyjąłem mój i jak kręcę pokrętłem nie dzieje się absolutnie nic - może coś jest z nim nie tak? Może da się go przerobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2014 No teoretycznie powinien naciskać na sprężynę lub ją luzować ... Powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekr89 Napisano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2014 W jaki sposób? tylko ten bolec może "wyjeżdżać" ale pewnośći nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 To co jest na zdjęciach wysmarowane brązowym smarem, "denko" regulatora, powinno się przesuwać/odsuwać od reszty całości. Jeśli nie to jest uszkodzone. A co do widelca to on jest taki, niestety... Wczoraj próbowałem ugiąć fabrycznie nowego Blaze od tego producenta i było to bardzo trudne. Widelec mimo wysiłków "siadł" maksymalnie 3 cm z 10 skoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi