Mod Team Puklus Napisano 31 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 31 Sierpnia 2014 Albo z pod kąta to tak wygląda albo naprawdę tam jest coś nie halo ... Nie podoba mi sie to koło. A skoro wg ciebie pójść, zdjąć koło z roweru to więcej roboty, niż któryś dzień sie zastanawiać co jest nie tak i czemu jest źle to sorry ja mam proste koła
r3tr0 Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Napisano 31 Sierpnia 2014 To już chyba z 5 próba. Dalej źle? Tylko nie wiem co mogę robić, źle skoro robię dokładnie tak jak w instrukcjach, a przecież wszędzie robi się tak samo...
Mod Team Puklus Napisano 31 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 31 Sierpnia 2014 A może instrukcje mają błąd ... mówiłem ci żebyś skopiował gotowe koło szprycha po szprysze ... na pewno wszystkie szprychy są jednakowe?
Classified Napisano 31 Sierpnia 2014 Napisano 31 Sierpnia 2014 Co wy nie widzicie że to koło w połowie ma inny zaplot a w połowie inny? Rozpleć i zapleć patrząc choćby tu: http://blogrowerowy.pl/wpis/zaplatanie-kol/
r3tr0 Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Napisano 31 Sierpnia 2014 Na stronie Sheldona chyba nie ma błędu. Szprychy są równe. Dobra, ściągnę to koło jakoś i spróbuję zapleść według niego. Stay tuned.
Classified Napisano 31 Sierpnia 2014 Napisano 31 Sierpnia 2014 Ja ci sugeruję drogę rozplatania, aby wyeliminować błąd. W końcu można się pogubić po tylu kombinacjach. Rób spokojnie, metodycznie, sprawdzaj po X razy. Jeżeli źle zaplotłeś mogłeś zdeformować felgę.
Mod Team Puklus Napisano 31 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 31 Sierpnia 2014 Z tego co pamiętam zaplata sie na 4 tury. zaplatasz 1, zaczynasz od wentyla. odmierzasz po równo dziurki w obręczy i jedziesz. Ja następnie robię druga stronę. od wentylka i to samo. Dalej to już tylko żmudne przeplatanie i dokręcanie nypli. Tutaj należy zwrócić uwagę ze jak choć raz się pomylisz i np zamiast co 4 dasz co 5 lub co 3 to całe koło już będzie prawdopodobnie wyglądało jak twoje ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.