Skocz do zawartości

[szprychy] Wystają lub brakuje ich.

r3tr0

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Albo z pod kąta to tak wygląda albo naprawdę tam jest coś nie halo ... Nie podoba mi sie to koło. A skoro wg ciebie pójść, zdjąć koło z roweru to więcej roboty, niż któryś dzień sie zastanawiać co jest nie tak i czemu jest źle to sorry :D ja mam proste koła :D

Napisano

To już chyba z 5 próba. Dalej źle? Tylko nie wiem co mogę robić, źle skoro robię dokładnie tak jak w instrukcjach, a przecież wszędzie robi się tak samo...

• Mod Team
Napisano

A może instrukcje mają błąd ... mówiłem ci żebyś skopiował gotowe koło szprycha po szprysze ... na pewno wszystkie szprychy są jednakowe?

Napisano

Na stronie Sheldona chyba nie ma błędu. Szprychy są równe. Dobra, ściągnę to koło jakoś i spróbuję zapleść według niego. Stay tuned.

Napisano

Ja ci sugeruję drogę rozplatania, aby wyeliminować błąd. W końcu można się pogubić po tylu kombinacjach.

Rób spokojnie, metodycznie, sprawdzaj po X razy. Jeżeli źle zaplotłeś mogłeś zdeformować felgę.

• Mod Team
Napisano

Z tego co pamiętam zaplata sie na 4 tury. zaplatasz 1, zaczynasz od wentyla. odmierzasz po równo dziurki w obręczy i jedziesz. Ja następnie robię druga stronę. od wentylka i to samo. Dalej to już tylko żmudne przeplatanie i dokręcanie nypli.

Tutaj należy zwrócić uwagę ze jak choć raz się pomylisz i np zamiast co 4 dasz co 5 lub co 3 to całe koło już będzie prawdopodobnie wyglądało jak twoje ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...