dawkon13 Napisano 29 Sierpnia 2014 Napisano 29 Sierpnia 2014 Witam Dzisiaj postanowiłem, że wymienię wkład, który łączy obie części ramy. Wszystko było by dobrze, gdyby nie to, że podczas czyszczenia łączenia znalazłem 2 pęknięcia: Nie wiem ile czasu z nimi jeżdżę (tydzień, miesiąc, rok, dwa lata?). Mam pytanie: Pęknięcie w takim miejscu nie osłabi jakoś szczególnie ramy (dobrze chociaż, że jest ono od strony rury, a nie z drugiej )? Rowerem jeżdżę spokojnie, nie skacze na nim (aby podbijam w górę koło przed krawężnikami). Koło połowy września i tak zmieniam rower, a ten przejdzie w ręcę innej osoby z rodziny Pozdrawiam
ugupu Napisano 29 Sierpnia 2014 Napisano 29 Sierpnia 2014 To nie jest pęknięcie. Po prostu ten element zrobiony jest z rury ze szwem, czyli giętej i spawanej blachy. Ktoś potem niechlujnie zeszlifował spaw i taki efekt.
dawkon13 Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Napisano 29 Sierpnia 2014 Ok, dzięki za odpowiedź Całą rurę od środka przeleciałem papierem ściernym i teraz jest wszystko gładkie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.