mrrudzin Napisano 5 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Od jakiegoś czasu przy zmianie przełożenia (dolną wajhą) manetka blokuje się. Początkowo problem był z "tylnią" przerzutką, ostanio i z "przednią". Blokowanie polega na tym że nie można zmienić przełożenia (czuć wyraźny opór - nie chce nic połamać ). Jeśli np. zrzuce z tyłu łańcuch o jedno przełożenie w dół - problem znika na jakiś czas. Gdzie szukać winnego usterki / jak sobie poradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 6 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 rozkręcałes manetki ? może sa zabrudzone rozkręcaj po kolei i cos znajdziesz może pancerze blokuja linke spróbuj ręka naciągac linke to zobaczysz jak ona pracuje pozdrówko kombinujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawciu Napisano 6 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 a moze na tylnej przerzutce trzeba lekko odkrecic srube blokujaca ta od najwyzszej zebatki Ewentualnie linka przerzutki mogla w pancerzyku peknac lekko i to robi tak wielkie opory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrrudzin Napisano 10 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 rozkręcałes manetki ? może sa zabrudzone Rozkręciłem obie. Są czyste, na ruchomych elementach widać jakieś mazidło (smar pewnie). może pancerze blokuja linke spróbuj ręka naciągac linke to zobaczysz jak ona pracuje Ustawiłem manetki tak aby wyszło z nich jak najwięcej linki i próbowałem poruszać linką. Chodzi płynnie bez większego oporu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.