Boxx Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Z racji tego że od pancerzy są przetarcia a ba białym strasznie to widać, postanowiłem kupić ochronne naklejki - jednak nie wiem jakie są dobre i czy w ogóle są dobre. Główne moje pytania: - Jakie kupić - Ich trwałość, czy się nie odklejają w trudnych warunkach - roweru używam także zimą - Jak naklejać aby było dobrze. Moje typy: http://allegro.pl/naklejki-ochronne-na-rower-folia-ochronna-duze-i4497929149.html http://allegro.pl/nowosc-folia-ochronna-supercienka-bardzo-mocna-i4527475294.html http://allegro.pl/folia-ochronna-bike-protection-29-er-crystal-i4522370674.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Bike-Protection nie kupuj, kilka pasków a cena że hej. Skłaniałbym się do folii Oracal z metra, z drugiej aukcji. Używałem takiej samej, tylko 80 μm i była super. Wycinasz, naklejasz, nie zejdzie przez rok spokojnie, lakier zabezpiecza całkiem nieźle, żeby odkleić wystarczy benzyna ekstrakcyjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Od nowości nie miałem w tych miejscach naklejek i rama jest do gołego glinu wytarta, ale naklejki nakleiłem i tak, żeby kable w końcu dziury nie zrobiły. Naklejki zakosiłem z jakiegoś czasopisma córce. Są śliskie, odpowiednio grube, foliowe i przestawiają takiego jakby kaczora czy innego misia. Nie odklejają się nawet po 8 godzinach stania roweru na deszczu. W sumie to już 5 miesięcy z nimi jeżdżę. Jak komuś podobizna na naklejce przeszkadza, to może wykorzystać to niewykorzystywane miejsce między naklejkami jako naklejkę ochronną. Koszt "firmowych" naklejek to 10-15zł. Koszt czasopisma córeczki to 3zł. Radość an twarzy na widok nowej kolorowanki - bezcenna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Siępodepnę. Podsiodłówka wyciera mi sztycę. Za parę lat zapene będzie dziura na wylot patrząc na półroczny postęp. Taśma izolacyjna wystarczy czy może coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Taka srebrna Powertape jest najlepsza, wystarczy w zupełności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marjanek Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 I zawsze tego power tape'a można kupić w czarnym kolorze bo też robią w takim, sztyce ladnie owinac i bedzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturo1 Napisano 12 Września 2014 Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Ja używam foli do oklejania słupków samochodowych. Jej zaletą jest to że można ją kształtować na gorąco i oklejać wszelkie załamania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Folia oracal z metra przeznaczona do oklejania (zabezpieczania) m.innymi zderzaków i masek aut. Gruba, ale daje się pod temperaturą kształtować. Wszystkie te na alledrogo pięknie wycięte - drogie jak cholera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neoeinz Napisano 13 Września 2014 Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Poszukajcie firmy plastics. Oni maja folie avery i moze oni maja tez cos podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.