KubaW Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Witam, potrzebuje nowego łańcucha do starego wolnobiegu, pięcio rzędowy napęd. Sęk w tym, że potrzebuje łańcucha, który nie będzie też do 7,8 rządowych napędów, łańcuch musi być szerszy. Czy wiecie gdzie taki łańcuch można dostać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukeps Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Napęd jest Shimano? Czy Campagnolo? Czy jeszcze coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 ten łańcuch powinien pasować tylko trzeba go skrócić http://ctbike.pl/shimano-cn-ug51-lancuch-8-7-6-5-rzedowy-114-ogniw.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukeps Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 ten łańcuch powinien pasować Dokładnie UG powinien chodzić. Każdy łańcuch 3/32" powinien pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaW Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 pasować będzie pasował, ale szukam łańcucha, który nie będzie do 7/8 rzędowych napędów, żalezy mi na tym, żeby był grubszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Grubsze to chyba jedynie do jednorzędówek a ten powinien pasować. Szerszych do wolnobiegów juz chyba nie ma. Chyba że łańcuch do rowerów elektrycznych np. http://allegro.pl/lancuch-rowerowy-155-5-cm-rower-elektryczny-czesci-i4532051673.html ale pewności nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukeps Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 żeby był grubszy No to powinieneś w takim razie szukać łańcuchów, które mają 7,6 - 7,8 mm - takie są niby dedykowane do napędu 5 rzędowego.Gdzieś rzuciło mi się w oczy na zagranicznym forum, że stosują łańcuch SRAM PC-58 do 5 biegów. I podobno chodzi bez najmniejszych problemów.Moje pytanie jest dalej bez odpowiedzi - Jakiej marki masz napęd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaW Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Jeszcze żadnej, rower dopiero będzie składany dziękuję wszystkim za pomoc, łańcuch już mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.