PunTomas Napisano 5 Lipca 2006 Napisano 5 Lipca 2006 Witam towarzystwo! Jadę ja sobie dzisiaj po osiedlu, wracam do domu po codziennej przejażdżce, aż tu nagle czuję, że coś mi nie teges pod butem - jakoś nierówno, czy inna cholera... Zsiadam z roweru, patrzę na pedały, a tu całkowita porażka - prawy pedał wyzionął ducha - wyszły z niego na wierzch wszystkie flaki z łożyskami na czele... Całoplastikowy VP-872N wsadzany do Meridy na pierwszy montaż po prostu się rozlazł. Prawy się rozlazł, a lewy właśnie rozłazić się zaczynał - kurde w morde jeża, fantastic plastic, nie ma to tamto... No coż, pedały out, a jeździć trzeba. Szybko do pierwszego pod ręką sklepu i zanabyłem też VP, ale tym razem metalowy model http://www.vpcomponents.com/pedals_show.asp?pid=95 Poniżej fotki rozlazłych pedałów... http://img445.imageshack.us/img445/5221/re...dsc033643yv.jpg http://img296.imageshack.us/img296/2314/re...dsc033624hz.jpg
Spider Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 Polskie upały Nie spodziewałbym się ,że przy ok 30' plastik zacznie się topić?
jurasek Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 roztopiły sie i przynajmniej nie połamały btw Pun Tomas w img sa równiez linki do miniaturek foto wklejanie oooogrooomnych zdjęc nie ułatwia userom pracy na forum pozdrawiam informacyjnie
Rogas Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 Patrząc na te pedały (pedała?) to nie dziwie się, że się rozpadły
fylyp Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 jakość tego plastiku musiała być zaista, skoro przy takiej temperaturze zaczął sie topić. Wszechobecna tandeta coraz bardziej daje sie we znaki :/
Kolumb Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 Miałem takie pedały przez miesiąc, czy 2 i jeden mi się rozlazł w ten sam sposób. To nie jest raczej stopiony plastik Tam po prostu jest łączenie 2 plastikowych elementów i wzdłuż tego się rozpada (przynajmniej u mnie tak było)
PunTomas Napisano 6 Lipca 2006 Autor Napisano 6 Lipca 2006 jakość tego plastiku musiała być zaista, skoro przy takiej temperaturze zaczął sie topić. Wszechobecna tandeta coraz bardziej daje sie we znaki :/ One się nie stopiły, tylko rozlazły - rozwarstwiły, rozpękły, o w ten deseń... A że tajwańska plasticzana tandeta - to fakt....
szakq Napisano 6 Lipca 2006 Napisano 6 Lipca 2006 u mnie podobny model pedałkow umarl rownierz szybko ale bardziej malowniczo po prostu byly calkowicie nie rozbieralne i po wytarcziu smaru i starcziu lozysk os wywiercila otwor na wylot w korpusie pedałka
DamianYukon Napisano 7 Lipca 2006 Napisano 7 Lipca 2006 Kiedys posiadałem takie pedały i zrobiło sie z nimi to samo... lepiej od razu je zmienic.. w niektorych przypadkach moga stanowic nawet zagrozenie
Świstu Napisano 7 Lipca 2006 Napisano 7 Lipca 2006 Te plastiki tak się rozpadają, zwykła tandeta. W identyczny sposób również i u mnie się rozpadły Lepiej od razu wymieniać nawet na tanie, aluminiowe, które posłużą dużo dłużej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.