Skocz do zawartości

[Zabezpieczenie] Składane zabezpieczenie Fuxon

Gość forestowy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość forestowy
Napisano

Witam, 

Czy ktoś miał do czynienia z zapięciem jak w temacie. Z tego co piszą to niewiele ustępuje U-Lockowi którego nie chce.

Miał ktoś do czynienia z tym ? Jakieś opinie ? Coś lepszego w cenie maks 100 zł ?

Ma służyć do okazjonalnego zabezpieczania roweru typu - wypad po browara do sklepu :) Dłużej jak 15 min rower bez nadzoru nie będzie.

skladane-zabezpieczenie-fuxon-.jpg

Napisano

Ja bym sobie odpuścił tego typu zabezpieczenia do 100 PLN. Już lepiej łańcuch... W okolicy tego budżetu masz Kryptonite Keeper 785.

Napisano

Nie rozumiem czemu utarlo sie ze zabezpieczenia do 100 sa nic nie warte... ja uważam ze to zapięcie jest bardzo dobre na Twoje potrzeby. Rower dojazdowy pewnie nie ma zbyt wysokiej wartości, ponadto jeśli to zapiecie nie jest wykonane z plasteliny to na pewno wytrzyma 10-15 minutowa walkę byle szczypcami . Katowka pewnie pójdzie od razu ale zakładam ze nikt nie będzie planował takiego zamachu na twojego mieszczucha. No i na pewno będzie dużo bardziej poreczniekszu niz ulock czy podkowa . Bierz i nie słuchaj gadania ze poniżej 100 zł to nie warto kupować

Napisano

Nie utarło się, tylko nie wierzę, że tego typu konstrukcja za tylko 100 pln jest godna zaufania. Prędzej zaufałbym łańcuchowi.

Napisano

Bierz i nie słuchaj gadania ze poniżej 100 zł to nie warto kupować

Bo nie warto. Poza tym, co to za firma Fuxon? Strony internetowej producenta łatwo nie znajdziesz, jeśli znajdziesz. Pod marką Fuxon dostępne są lampki, bagażniki, pompki, sakwy, dzwonki, kosze na rower itp, itd. Co może wskazywać na to, że jest to chiński badziew brandowany dowolną marką, w tym przypadku Fuxon. Żadnych danych o tym, jaka jest klasa tego zabezpieczenia, czy było testowane przez niezależne instytucje np przez ART.

Rower dojazdowy pewnie nie ma zbyt wysokiej wartości

A skąd to wiesz? Bo ja czytając post autora nigdzie nie znalazłem info o tym, co to za rower. A po piwo to i Specem można pojechać...

Napisano

marcin1212

Problem jest taki, że tego typu zapięcia (klony Bordo) to idzie bez żadnych narzędzi rozbroić. Jedne da się subtelnie młotkiem wybić zamek lub jeden ze sworzni, inne pod brutalną siłą się rozpadały.

Gość forestowy
Napisano

Najpierw fakty: 

Rower to Kross Evado 5.0 (2013) i te 2600 złociszy jednak jakąś wartość dla mnie ma :) Najczęściej pomykam dla zdrowia popołudniami i w weekendy. Czasami w drodze powrotnej trzeba wstąpić po małe zakupy, gazetkę, browara lub po prostu zostawić gdzieś rower na chwile. Nigdy nie trwa to dłużej jak 10-15 min. W pracy mam strzeżony parking wewnątrz firmy więc rower bezpieczny jak by co.

Szukam coś co nie zajmuje dużo miejsca i daje jakiś przyzwoity poziom zabezpieczenia. Przytoczone argumenty o tym Fuxonie dają do myślenia.

Powiedzcie mi jeszcze czy te łańcuchy pokroju Kryptonite Keeper da się jakoś sensownie zawinąć na ramę a najlepiej wcisnąć w torbe trójkątną/podsiodełkową  czy zostaje wożenie takiej podkowy ? 

Napisano

Najpierw fakty: 

Rower to Kross Evado 5.0 (2013) i te 2600 złociszy jednak jakąś wartość dla mnie ma :) Najczęściej pomykam dla zdrowia popołudniami i w weekendy. Czasami w drodze powrotnej trzeba wstąpić po małe zakupy, gazetkę, browara lub po prostu zostawić gdzieś rower na chwile. Nigdy nie trwa to dłużej jak 10-15 min. W pracy mam strzeżony parking wewnątrz firmy więc rower bezpieczny jak by co.

Szukam coś co nie zajmuje dużo miejsca i daje jakiś przyzwoity poziom zabezpieczenia. Przytoczone argumenty o tym Fuxonie dają do myślenia.

Powiedzcie mi jeszcze czy te łańcuchy pokroju Kryptonite Keeper da się jakoś sensownie zawinąć na ramę a najlepiej wcisnąć w torbe trójkątną/podsiodełkową  czy zostaje wożenie takiej podkowy ? 

A to jeśli tak to zainwestował bym w coś lepszego, renomowanej firmy. Rzeczywiście błędnie założyłem że chodzi o niskobudżetowy rower.

Gość forestowy
Napisano

Poczytałem, pooglądałem YT , przemyślałem i ostatecznie  stanęło na: taniej, wygodniej ale średnio bezpiecznie czyli Kryptonite Keeper 785  VS drożej, bardzo niewygodnie ale tak naprawdę na minimalnym akceptowanym poziomie bezpieczeństwa czyli Kryptonite Evolution 4

Temat wyczerpany, musze zdecydować. Dzięki chłopaki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...