Skocz do zawartości

[Poznań]Wasze sklepy w Poznaniu

dejot

Rekomendowane odpowiedzi

....a ja wracałem z wyprawy rowerowej i pojechałem do Armotu z uszkodzoną przednią oponą i wymienili mi na miejscu, czekałem na zewnątrz sklepu aż przyniesie mi koło z nową oponą, cała zabawa potrwała chyba 10 minut. Ale to mi się wydaje trzeba być stałym klientem. U nich kupiłem już dwa rowery. Porównują serwis armotu z cykloturem, to w armocie mają roboty full zwłaszcza w sezonie, a w cykloturze na ogół mniej więć nie dziwie się, że 3 dni.

• 2 tygodnie później...

Nic mi nie mowcie o Armocie. Mojemu tacie zmieniali linki i pancerze na dluzsze bo po podwyzszeniu kierownicy byly za krotkie, to... no nie wiem. Moze serwisant byl nacpany? Pijany? Moze wlasnie dowiedzial sie ze zona go zdradza? Albo niewidomy? W kazdym razie zamontowal linki pod dolna rura ramy w tak genialny sposob ze ta od przerzutki i hamulca sie krzyzowaly i wzajemnie ocieraly. Szczyt radosnej tworczosci. I to nie jest jedyny przypadek ich kiepskiego serwisu, bo juz mnie podobne sluchy dochodzily. W kazdym razie ja tam roweru nie zostawie po nic, ani nic nie kupie, bo drogo maja.

• 4 tygodnie później...

Nie che żle pisać ale ogólnie rzecz biorąc armot nadaje się głównie dla stałych bywalców, ja się tam czuje ok na serwis nie narzekam, a rozmowy jak z nimi przeprowadzam to czuje się jak bym gadał z kolegami są tak wporządku. Dlatego nic do nich nie mam.

• 2 tygodnie później...

Co do Armotu na Zwyciestwa, to czesto tam bywam, bo mieszkam 500m od sklepu. Jezeli idzie sie po konkretna rzecz i dokladnie wie sie co sie chce kupic to w zasadzie nie ma problemu ze sprzedawcami. Z serwisu pare razy korzystalem i naprawde nie moge narzekac, raz wymienialem pare zerwanych szprych i centrowalem kolo, i dwa razy wymienialem suport. Raz wymieniono mi srodek suportu na poczekaniu, a w zadnym przypadku nie moglem narzekac na jakosc uslug. Tak ze problemu imho moga miec ludzie, ktorzy niedokladnie wiedza czego szukaja, i oczekujacy rady od sprzedawcy. Armot z tego co zauwazylem specjalizuje sie w niedzielnych rowerzystach, tak ze czlowiek zorientowany w temacie raczej powinien isc tam kupowac konkretne rzeczy, i to z tych tanszych, bo ceny maja raczej wyzsze niz w Cyklotourze. Ale serwisowi nie moge nic zarzucic, wedlug mnie serwisant jest naprawde ok.

Ja właśnie oddałem swój nowy nabytek (Kona Kikapu '06 po tuningu) na serwis Colexu (Poznań, ul Dąbrowskiego, wejście od Kochanowskiego) oraz zakupiłem u nich dużo akcesorii. Serwisowałem tam swoją wcześniejszą Meride i jestem bardzo zadowolony z jakości usług. Mogę w 100% polecic poznański Colex.

• 2 tygodnie później...

Siema

czy ktoś w którymś ze sklepów montował korbę LX (h2) (lub podobną) lub wie że tam robią to dobrze? Nie chciałbym w tej kwestii niczego spieprzyć bo to niemało kasy pójdzie. Który z serwisów zna się na rzeczy? (rama jest już troszkę używana z inną korbą więc zależy mi także na... frezowaniu? tak to się nazywa? w każdym razie na dopasowaniu idealnie ramy do łożyska.

• 3 tygodnie później...

zmieniał zdanie o armocie :)

dziś byłem kupić pancerz (słownie 10cm) fragment przy tylnej przerzutce srama

wpierw przespacerowałem się po sklepie po oglądałem rowerki do 2k (wiem wiem a6 the best) ponieważ kolega szuka jakiegoś w tej cenie

pyta się mnie uprzejmie bez tonu nalegania p.Michał czy w czymś pomóc grzecznie dziękuje i podchodzę do lady i proszę o 10-15cm pancerza do przerzutki

i linkę. Pan się uśmiecha i mówi zostało mi trochę pancerza będziesz miał za darmo :P idzie do warsztatu po drodze bierze linkę

i w sumie zaoszczędziłem pare groszy na pancerzu i końcówkach (były już założone) niby takie nic ale bardzo pozytywne :D

a i jeszcze jak się zapytałem o kółeczka to zaczął się martwić, że nie ma katalogu mavica....ale w końcu wygrzebał katalog rowerowy i pokazał crossride w cenie 700zł (jak na sklep fajna cena)

więc od dziś pozytywnie patrzę na armot bike

ps. zmienili szyldy :D

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...