Skocz do zawartości

[Poznań]Wasze sklepy w Poznaniu

dejot

Rekomendowane odpowiedzi

w armocie tez nie patrzą, za zmiane linek 4 szt,centrowanie,nabicie sterów,dociecie sterówi i ogolne oglądniecie co i jak zapłacilem 60zł, a za duperele biorą proporcjonalnie

aa i od razu wal do serwisantów,zadnych pytan przy kasie,oni(serwisanci) wyceniaja serwis,walnij głupią gadke o zniznach dla ubogich studentów itp- za 15-20 zł powinni to zrobic

co do korby i kasety to moim zdaniem warto zainwestowac 50-70 zł w sprzet i nie dac zarabiac na takich rzeczach

kup 2 leszki i zajedz na winogrady to Cie naucze -sprzęt jak co tez mam

BTW "Dobry serwis jest na piatkowie w wiezowcu, jezeli dobrze pamietam to Batorego 15" na batprego nie ma wiezowcow wiec to nie to osiedle :D

Prosze nie obrażaj mojego osiedla! :P Pewnie chodzilo ci o Bicykla.

Mój ulubiony sklep to Cyklotur. Wiadomo, co dla mnie najważniejsze: tanio a i obsługa b.dobra. Fajny sklep internetowy, kupuje w nim a odbieram na Naramowickiej.

Najgorszym sklepem wg mnie jest SkiTeam... Jedyne co dobre to fajne ceny np kaskow po sezonie.

Armot na Serbskiej(Al. Solidarnosci) kiedyś lubilem, tam kupiłem rower ale po czasie zniechęciłem sie do tego sklepu. Serwis mi nie pasował i jakos "atmosfera" nie rowerowa. Wysokie ceny maja, np pedały spd SH PD-M540 kupiłem w Cykloturze za 155zl a w Armocie widziałem za ~175zl :D Dla mnie to taki sklep dla 30letnich biznesmanów jezdzacych w weekend i majacych kase... Ale by nie bylo az tak zle to jest tam 2 takich pracowników co do których zastrzeżeń nie mam: taki niski z mocno umięśnionymi rekami i serwisant z bródka.

W Colex'ie jeszcze poza okularami nic nie kupowałem. Spodobało mi sie to ze wszystkie okulary i kaski mogłem przymierzyć i to wszystko w milej atmosferze. Ceny faktycznie maja wyższe. :D

Na Bicykla nie moge specjalnie narzekać. Jedynie w serwisie panowie sa trochę oschli. Nie kupuje tam jednak bo maja slaba ekspozycje akcesoriow a ja lubie sobie popatrzec. :)

Chocby poprzez bład z zapisie: :):D

A serio to poprostu od zawsze w adresie mam ze mieszkam na Osiedlu Stefana Batorego. Dobra juz nie pisze na ten temat bo powstaje OT...

lol toz to zwykla literowka bo na klawie p jest kolo o wiec mi sie zle wcislo... :]

a osiedle jak osiedle ladne zielone kolo lasku :)

Szukam teraz serwisu który by mi założył nową korbę i kasetę (kupione na allegro). Nie wiecie gdzie najlepiej mi to zrobią i nie będą marudzić, że nie kupione w ich sklepie?

Nieaktualne!

Pożyczyłem klucze (do korby, kasety i łańcucha) i sam zrobiłem co trzeba. Wszystkie opisy (co jak zrobić) znalazłem na tutejszym forum! :lol:

Cze

Ostatnio jechalem na polnoc (czyt. > kier oborniki ale samochodem) i w Zlotkowie (za Suchym Lasem) wypatrzylem jakis salon rowerowy nazywaja sie Saiko czy jakos tak.

Czy ktos moze wie czy to jeszcze aktualne, jaki sprzet tam maja no i ceny obsluga itp....?

pozdro

Jeśli chodzi o sklepy, to polecam sklep na Miodowej. Bywałem i kupowałem chyba już we wszystkich sklepach w Poznaniu, ale zawsze mile wspominam zakupy właśnie tam. W kategorii serwis, bezapelacyjnie wygrywa serwis na os. Kosmonautów 13c. Mistrzostwo w reanimacji części i zaplataniu kół. Ratunek dla tych, którzy słyszą w serwisach: " Panie, to już działać nie będzie. Kup Pan nowe."

wypatrzylem jakis salon rowerowy nazywaja sie Saiko czy jakos tak.

Czy ktos moze wie czy to jeszcze aktualne, jaki sprzet tam maja no i ceny obsluga itp....?

pozdro

tak jest to firma SAIKO. Szefem jest Kowalski (mistrz świata z Montrealu 74'). Produkują m.in. stery, koła, piasty, obręcze itd. Mają przeciętny wybór częsci i akcesoriów, ale za to największą powierzchnie wystawową w Poznaniu;]

jest tam cała masa rowerów....prawie jak w hurtowni :P

ceny raczej niższe niż u konkurencji, serwis super, obsługa miła, szybka i fachowa, ponadto widać że kochają rowery :)

Ceny osprzętu niestety są katalogowe i kupując na allegro można sporo zaoszczędzić.

ja uważam że nie są katalogowe....są dużo wyższe...

np. SKN katalogowo 65zł, Armot 69zł

kierownice i sztyce Accenta też kilka zł więcej niż katalog podaje

Sprzedający niewiele wiedzą i na każde pytanie zbywają byle czym lub posiłkują się katalogiem

PS nie mają tam żadnej wagi...jak dla mnie porażka

Polecam serwis Armota na ul. Serbskiej (Solidarności), który odwiedzam zawsze, gdy coś niedobrego dzieje się z moim rowerem. Kolega Olaf jest bezbłędny. Kilka dni temu przywiozłam mu rower po wypadku. Coś było nie tak z prawą manetką. Okazało się, że nie działa, bo jest porządnie skrzywiony metalowy cyngielek. Udało mu się to naprostować, co nie było łatwe, konstrukcja cyngielka jest mocno ażurowa (manetka trigger XO), więc łatwo można było przy prostowaniu połamać ją. Robótka majstersztyk ;)

Miodowa> polecam, nie jest drogo, do tego obsługa jest ok (Michał i Aga głównie), starszy pan jest sympatyczny, ale nie bardzo wie co i jak :) Pan Rybczyński jest w porządku. można wygenerować zniżkę a poza tym widać, że kojarzą twarze.

Colex> NIE NIE NIE, nie wiem, czy Darek i ten drugi (taki mały łysy z bródką) jeszcze tam pracują, ale uważam, że to buce. Miałem okazję z nimi kilka razy pojeździć, do tego byłemtam kilka razy. A TERAZ HIT, który mnie zniechęcił do Colexa:

miałem do odpowietrzenia Grimecę. pojechałem z tym do Colexa. Śruba była trochę zapieczona. Kolega Darek wziął się przy mnie do odkręcania. Niestety urwał łepek śruby. Co zrobił? "Musisz iść dorobić sobie tę śrubę, potem Ci naprawimy". Żadnego "przepraszam", "wróć - zrobimy to za free" tylko w skrócie "spieprzaj i ciesz się, że próbowałem".

od tego czasu (3lata) nie chodzę do tego sklepu. może coś się zmieniło, ale wątpię.

SkiTeam> obsługa nie jest zła (trafiłem na starszego gościa (k/50lat), który jeździ na Meridzie z XTR z tyłu i na CrossLandach :D), kupowałem tam tydzień temu Gary'ego z moją koleżanką. Obsługa ok, ale pan trochę chciał mi kity wciskać :P za to serwis, echh - czekaliśmy pół godziny na zrobienie przeglądu "0". Trochę długo.

Bicykl na Sobieskiego> przede wszystkim CIASNO, ale jak mieszkałem na Batorego (taktak :) ) to jeździłem tam do serwisu, można było się dogadywać i było szybko.

Cyklotur> faktycznie można trafić jakieś promocje i można je sprawdzić bez ruszania tyłka z domu :) kiedyś zamówiłem przez net i mimo, że dogadałem się, że odbiorę osobiście, to mi wysłali pocztą ;) ale i tak wyszło taniej :]

mały sklepik skrzyżowanie Dąbrowskiego/Janickiego> gościu (chyba właściciel) trochę gburowaty i miałem wrażenie, że rowery to nie jest jego najmocniejsza strona :]

Armot> ani ziębi, ani parzy. Trochę niewielkie zainteresowanie klientem. Mi osobiście to nie przeszkadza, wolę sam oglądać.

• 1 miesiąc temu...

Rowery rybczyński: DOBRE CENY Duży asortyment, super obsługa, tylko bieżcie mała poprawkę na takiego młodego faceta w okularkach. Jak jest "szef" to się targujecie. na pewno coś obniży!!

2 koła-miła obsługa :( tylko za wszelką cenę chcą ci wcisnąć rower składany u nich. Mały wybór :/

Euro bike: !TANIO! ludzie znający się na zeczy. fachowa obsługa. Tylko ten przygrubawy pan lubi wciskać klientowi zawsze sprzęt/część o klase wyższą niż na początku.

Bicykl-miła obsługa normalne ceny :). Dużo nieznaych tanich marek. :P

Ski team-"zielona" obsługa poza nie jakim "Piciem" (kiedyś p. Piciu miał własny mały sklepik/serwis rowerowo/narciarski. w tym jego sklepiku kupiłem superr meride [dawno temu])

• 4 miesiące temu...

Jako że sporo, naprawdę sporo, postów się ulotniło, to skrótowo tylko napiszę, że również polecam 2 koła. Co prawda zamiast kasety hg-50 założyli mi hg-40, ale nie mam zamiaru kruszyć o to kopii, ino pojadę przy okazji po moje 5 zł, które w związku z powyższym mi się należą. Pewnie i tak potraktuje to jako mały rabacik, bo myślałem, żeby kupić sobie pompkę jakąś.

A przy okazji, to czy ktoś widział w którymś sklepie w Poznaniu lub okolicach obuwie LAKE? Bo to jest chyba jedyna firma, jaka produkuje butki SPD w moim rozmiarze. Swego czasu na Iłłakowiczówny był sklep gdzie mieli takie obuwie, ale jeszcze zeszłej jesieni właściciele zwinęli interes :/.

dzięki za namiar, mozliwe że skorzystam:)

a ja byłam wczoraj w sklepie dealerskim krossa - wyszukanym ze strony krossa, na Alejach Solidarności, skrzyzowanie z Mieszka I. Myslałam powaznie o zakupie krossa, i chcialam sie "poprzymierzać" do roweru.

Oto moje wrażenia - własciwie było przezabawnie:

najpierw wytłumaczyłam , w czym rzecz - rower do długich dystansów, po terenie też (albo zwłaszcza), na wyprawę na pare tygodni - czyli sakwy przewidziane.

Pan z miejsca zaproponował mi.....miejskie damki, z bagażnikiem:)

Poprosiłam wiec, żeby jednak zdjął mi levele;)

akurat w tych, które miał , ramy były na mnie za wielkie. Jaka na to rada? Obnizyc siodełko;) Wyraziłam watpliwość, czy to jednak aby na pewno załatwia sprawe - ale pan mnie zapewnił, ze siodełko można naprawde bardzo obnizyc ... :)

Zapytałam, czy moga sprowadzić mi jednak krossa z mniejszą ramą. Odpowiedz brzmiała, że tak, ale może byc za dwa dni, za dwa tygodnie, albo i wcale:)

No i jeszcze próba przekonania mnie do zakupu roweru, którego nie chciałam : po swietach to wszystko podrozeje, ten który ogladałam, tez podrozeje, własciwie to podrożeja wszystkie, te starsze też ;) (czytaj: albo kupujesz teraz tego, który ci nie pasuje, albo po świetach bedzie drozszy! - szantazyk?:)

Co na plus tego sklepu ....eh...dali mi sie jednak przejechac?;)

• 2 tygodnie później...

no idea :/, nigdy się nie przyglądałem.

A kto mi powie gdzie powinienem pojechać ze swoim Maleństwem, aby wybrać nam spodenki i jeszcze dodatkowo ładną koszulkę (musi być czerwona, ewentualnie czerwono czarna... ;)) dla Maleństwa? W internecie nie ma z tym problemu, ale wiadomo, że lepiej coś na siebie przymierzyć tym bardziej, że Maleństwo w takich bardziej rowerowych ciuszkach jeszcze nigdy nie jeździło (tak jak ja w spodenkach).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...