Skocz do zawartości

[Poznań]Wasze sklepy w Poznaniu

dejot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie wiem ilu jest tu uzytkownikow z Poznania ale chetnie sie od Was dowiem namiarow na dobre sklepy i serwisy w stolicy wielkopolski:) Da Bog po wakacjach sie tam sprowadzam a rowerowe hobby chcialbym zabrac ze soba i nie naciąć sie na zadna scieme tandetnego sklepu.

Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...

Faktycznie Colex jest dobry, w okolicach ronda przybyszewskiego jest sklepik o nazwie Swiat rowerow. Sklepik ten polubilem po tym jak sprzedawca odradzil mi jakiekolwiek zakupy lancucha, kasety itp bo jeszcze nie sa zjechane (o czym wiedzialem, ale tak chcialem sprawdzic co to za ananasy). Slyszalem niezbyt dobre opinie za to o Ski Teamie mieszczacym sie obok King Crossa. Ludzie narzekali troche na serwis (zreszta ja rowniez za milych doswiadczen z ichnim serwisem nie mam). Kwiatowa to rozdzial nieciekawy w moim rowerowym zyciu nie bywam tam wiec nie wiem czy sie tam cokolwiek polepszylo, ale zwykle bylo tam niesympatycznie. Sklep firmowy Euro-Bike chwala sobie moi koledzy z uwagi na umiarkowane ceny osprzetu. Wiecej grzechow nie pamietam :)

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Colex jest wg mnie cholernie drogi :angry:

sam mieszkam koło castoramy, więc mam w pobliżu (t.j. nie wiecej niż kilometr) 3 sklepy rowerowe:

Armot, Cyklotur i taki śmieszny mały na PST Serbska :D

armot - czasami mają coś fajnego i taniego, ale ogólnie nie polecam ->obsługa dość niemiła i przygłupawa

cyklotur - tu już znacznie lepiej :D

ten trzeci - nic tam nigdy nie ma :D tzn. jak coś potrzebuje i tam ide to słyszę: "no akurat tego modelu nie mamy...możemy go panu sprowadzic na zamówienie w ciągu xxx dni będzie"

COLEX ssie na maxa najgorszy sklep w poznaniu... porazka po prostu...

Cyklotur jest spoko, ten na PST serbska (aleje solidarnosci) to sklepik krossa :]

armot tez jest fajnym sklepikiem, jest jeszcze taki na petli pestki na sobieskiego smieszny sklepik bicykl ze sprzetem dla mniej wymagajacych, chociaz dobry sprzet tez maja ale jakos nie lubie tego sklepiku, traci mycha troche ;)

COLEX ssie na maxa najgorszy sklep w poznaniu... porazka po prostu...

A jakies argumenty moze podasz?? Ja z Colexem doczynienia mam w tym roku dosc sporo i szczerze mowiac nie bardzo mam na co narzekac. Owszem nie wszystko tam jest super i rewelacyjne, ale nigdzie nie jest bez wad. Uwazam Colex za sklep przecietny, ale zeby zaraz porazka??

po pierwsze kompletie nie znaja sie na sprzecie ktory maja w ofercie, no amatorszczyzna totalna, nie znaja zadnych alternatyw nie potrafia nic polecic poza shimano sa niby sklepem accenta a nic nie maja, nic nie wiedza moga zamowic cholera wie na kiedy, maja olewisty stosunek do klienta jakby mieli w dupie czy kupisz czy nie, jak sie oglada filmy z czasow komunizmu to kolesie w tym sklepie sa tacy sami jak ekspedienci z tamtych filmow zarozumiali i "lepsi" od klienta...

a i jeszcze jedno zawsze probuja wcisnac drozszy sprzet niz potrzeba traktuja klienta jak frajera ktory sie nie zan kompletnie, po kiego wala mi hampel za 50 zeta dla roweru starszej ktora bedzie jezdzic na nim po asfalcie raz na tydzien, ale oni beda Ci z uporem maniaka proponowac, cos lepszego bo a noz widelec moja starsza sobie na maratonik wyskoczy i jej sie przyda... no krew zalewa :/

BTW "Dobry serwis jest na piatkowie w wiezowcu, jezeli dobrze pamietam to Batorego 15" na batprego nie ma wiezowcow wiec to nie to osiedle :blush:

Ja osobiście mam najczęściej styczność z Armotem. Chyba przez sentyment bo tam zakupiłem mojego bike'a :) Jeśli chodzi o ten Armot na Winogradach to on nie jest całkiem zły...zależy na kogo trafisz...jeśli podbiegnie do Was mały (czyt. niski) koleś o bystrych oczkach to uciekajcie gdzie pieprz rośnie!!! Koleś jest totalnie zielony w kwestii rowerów i osprzętu choć uważa się za mistrza w swoim fachu...zdecydowanie woli kobiety bo może im wciskać totalny kit, zawsze kiedy wysyłałem tam moją dziewczynę wciskał jej coś o co w ogole nie prosiłem!!! Żałosne!!! Jest tam jeden bardzo kumaty koleś z serwisu...opis ogólny: lekki zarost i broda, zawsze pomocny, kumaty i "up to date" :P

W chwili obecnej za każdym razem wyprawiam się do Armotu na Franowie...tam właściciel i jeden z młodszych jego zastępców (w okularach) są bardzo pomocni! Polecam choć to ładny kawałek :)

Pod względem obsługi, zdecydowanie najgorzej jest w Ski Team. Wszystkowiedzący właściciel, który na klientów patrzy jak na idiotów i tak też ich traktuje. Sprzedawcy niekoniecznie zorientowani w tematyce rowerowej. Serwis pozostawia wiele do życzenia, dałam kiedyś rower do przeglądu i ...w domu musiałam po nich podokręcać śrubki, eh. Nie polecam. To sklep, do ktorego wchodzisz po konkretną z góry założoną rzecz i wychodzisz.

Colex - tam kupowałam większość moich ciuchów rowerowych. Przebieralnię "udaje" zaplecze :), ale ubranka mają fajne i obsługa (przynajmniej w tej kwestii) zwykle potrafi szczerze doradzić. Bardzo miły właściciel sklepu, nawet spotkany gdzieś na trasie zawsze pozdrowi. Nie ma problemu z ew. wymianami, jeśli się okaże, że wybrane ubranko jednak powinno być mniejsze/większe. Rabaty dla stałych klientów.

Armot - Serbska - ze sprzedawców największe zaufanie mam do kolegi Tomka i to zawsze z nim staram się rozmawiać, gdy chcę coś kupić. Rabaty dla stałych klientów. Mają dobry serwis. Co miłe, niektóre drobne regulacje / naprawy robią gratis. Nie przepadam za właścicielem.

Rowery Rybczyński (Miodowa)- byłam raz, szukając butów, obsługiwała mnie miła dzieczyna (taka blondynka), znała się na rzeczy i była bardzo pomocna, ostatecznie butów nie kupiłam, ale ze sklepu wyniosłam dobre wrażenie kompetentnej, dokładnej i sympatycznej obsługi.

Cyklotur - tam kupiłam kask. Są cierpliwi, mierzyłam chyba wszystkie kaski po kolei :P, zabrało to prawie 2 godziny i ....wyszłam z niczym, mimo to obsługa cały czas pozostawała uprzejma. (Kask ostatecznie kupiłam u nich, tego samego dnia, późnym popołudniem :) )

Bicykl - byłam raz, szukałam czegoś, ale akurat nie mieli. Zaoferowali, że mogą sprowadzić. Mój kolega twierdzi, że mają dobry serwis, ja jeszcze osobiście nie sprawdzałam B)

Ski Team Kupiłem tam rower na wyprzedaży i teraz oddałem go do serwisu. Przy wyborze roweru dość dużo ciekawych rzeczy usłyszałem od jednego ze sprzedawców. Może niezbyt sympatyczny ale znający się na rzeczy. Natomiast jeżeli chodzi o serwis. Wczoraj odbierałem rower z przeglądu gwarancyjnego. Przegląd zajął panom cały tydzień i z cichutkiego, dobrze wyregulowanego bike'a zrobili to co zrobili. Zaczął wydwać dziwne dźwięki w okolicach suportu i przedniej piasty. Pewnie dopiero w weekend będę miał czas zobaczyć co tam się dzieje ;)

Chyba jedyną zaletą sklepu są te wyprzedaże.

Colex Miło i sympatycznie. Co do cen też nie jest tak źle jak niektórzy piszą. Kupowałem tam kask i ponieważ był to ostatni egzemplarz Met'a i nie mieli do niego pudełka to dostałem 80zeta rabatu ;) Podobnie zresztą było z licznikiem. Nie było Sigmy 906 więc dostałem Sigme 1106 dopłacając 5 zeta.

Rowery Rybczyński Obsługa robi wrażenie kompetentnej. Bardzo sympatycznie.

Colex - wnętrze robi wrażenie, obsługa - zależy na kogo trafisz, od miłych osób, do pani szefowej, która jest okropna, jeżeli kupujesz coś taniego szybko jesteś zbywany, bo nie mają czasu na rozmowy, w przypadku droższych części wszystko jest miło do momentu zapłaty, po zapłaceniu zero współpracy (kupiłem u nich amora Marzocchi, kilka razy próbowałem zamówić nowe sprężyny, nikomu z nich nie chciało sie przyjąć zamówienia)...

Rowery Rybczyński - po wydarzeniach na maratonie Eski obsłudze tego sklepu dziękujemy, można poczytać sobie o tym na xcmtb lub forum bikemaratonu...

Ski Team - obsługa wrrrrrrrrrrrrr...

Bicykl - wybór sprzętu jakby mniejszy, ale załatwią wszystko co potrzebujesz, najlepszy serwis w Poznaniu, bardzo miła obsługa...

Cyklotur - zamawiam u nich zawsze przez net, zero jakichkolwiek problemów, duży wybór, obsługa ok...

• 2 tygodnie później...

To ja by jednak poczekal do poniedzialku ;) Moze sie ten sklep poprawil, ale ja jak sie raz sparze, a w SkiTeami sparzylem sie wiele razy to jakos juz zaufac nie umiem. Poczawszy od przegladu roweru polegajacego na szapraniu klamek i pokreceniu pedalami po swiadome sprzedanie uszkodzonego zabezpieczenia do roweru. Bylo to wiele lat temu i nie byl to ten sam Ski-Team, ale jakos tak psiakosc zostal mi uraz :)

Ski Team, normalnie nie polecam po prostu nie dosyć, że czekałem aż ktoś łaskawie za ladą po 25 minutach zjawi się to jeszcze nic nie kupiłem, sprzedawca taki od niechcenia kupisz to kupisz nie to nie… Dzisiaj byłem na Miodowej i kupiłem bez problemu co chciałem jeszcze trochę i dostane od nich kartę stałego klienta :excl: Czasami spuszczają z ceną stałym bywalcom.

i dostane od nich kartę stałego klienta ;)

...zapomniałem dodać chyba :P sory , a kart stałego klienta raczej nie mają tyle, że czuje się w tym sklepie jak bym był między ludźmi których znam dobrze i od dawna :) . Ale najlepiej kupować tam po 16. od 10 taki starszy koleś jest za bardzo za nim nie przepadam.

poniżej lista sklepów w poznaniu, części z nich nie wymieniono jeszcze:

http://www.tutej.pl/informator.php?t=185&d=42

Moje skomne zdanie

+Cyklotur na naramowickiej

osobiście polecam, plusem dla mnie jest strona sklepu internetowego www.cyklotur.com.pl, można sobie pooglądać w domu spokojnie na fotkach, doczytać itp.

ceny mają niskie, nie udało mi się znaleźć tych samych produktów w necie taniej (może źle szukałem?)

obsługa - miła nie zależnie od prawdopodobnej wysokości rachunku, wiedzą co sprzedają i nie wciskają "super cześci" jeśli nie chcesz takowych kupować

sklep sportowy w M1 (nie pamiętam nazwy)

kupowałem tam tylko zapięcie-spirale, niewiele mogę powiedzieć - wydali się mili, dość rzeczowo porównali dwie, które mnie interesowały i nawet podobno kiedyś testowali je mega obcęgami

Armot - mój ulubiony serwis, Olaf jest taki gość ze jak nie ma czasu zaplatać kół w czasie pracy to do domu zabierze :) , pani za kasą lekko nie kumata, dobre ceny na duperele

Colex - ten pan z brodą (Darek ?) generalnie wie wszystko i nie ściemnia, tam kupuje jak nie wiem czego chce, ceny na shimano kosmiczne, suport xt za prawie 150zł

Cyklotur - otoczka mi sie nie podoba,ale ceny najlepsze

Rowerek kupiłem i serwisowałem w Armot (al. Solidarności). Obsługa sklepu raczej przeciętna, zato serwis bardzo dobry (fachowy, szybki i miły).

Ceny osprzętu niestety są katalogowe i kupując na allegro można sporo zaoszczędzić.

Szukam teraz serwisu który by mi założył nową korbę i kasetę (kupione na allegro). Nie wiecie gdzie najlepiej mi to zrobią i nie będą marudzić, że nie kupione w ich sklepie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...