Skocz do zawartości

[Czujnik kadencji i tętna]

chinczykolus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie 

Mam pytanie , potrzebuje rozwiania wątpliwości - posiadam opaskę Polar WaerLlink na BLUETOOTH którą sparowałem z Samsungiem Galaxy Core Plus i działa świetnie. Ale w miarę jedzenia apetyt rośnie dlatego napaliłem się na czujnik kadencji. Polar w swojej ofercie posiada czujniki na BLUETOOTH oraz ANT+ I teraz moje pytanie czy ktoś posiada oba czujniki na BLUETOOTH i czy to ma szanse działania ???

Bo w zasadzie jak telefon paruje się poprzez BLUETOOTH z czymś to trzyma to połączenie i nie wiem czy rozłączy się i połączy z czujnikiem kadencji odczyta i znów z czujnikiem tętna ???

Jeżeli jednak tak się nie da , to co możecie zaproponować do uzupełnienia zestawu Endomondo i Polar

Pozdrawiam

Napisano

Posiadam oba czujniki plus gps, z tym że nie korzystam ze smartphona tylko z pulsometru polara, więc chyba za wiele nie pomogę, ale jeśli chodzi o czujnik kadencji, to praktycznie co 2-3 wyjście na rower, musiałem delikatnie poprawić odbiornik na pedale, bo pokazywało brak łączności. Z tego co czytałem, to taka przypadłość czujników kadencji, nie tylko polara. Nie jest to jakoś bardzo uciążliwe, ale jednak jak się kupuje urządzenia dobrej firmy to ma się prawo oczekiwać bezproblemowego działania, niestety tak nie jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...