kubak1911 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Witam, chciałbym zakupić amortyzator ROCK SHOX REBA XX. Link do aukcji: http://allegro.pl/nowy-rock-shox-reba-xx-120mm-80-100-60-ceny-i4545846745.html#tabsAnchor Chciałbym, aby ktoś sprawdził czy aby na pewno z tą aukcją jest wszystko ok. Pytam ponieważ mam pewne wątpliwości. Ten amortyzator jest strasznie tani. I widziałem stara jego aukcje z 8 Sierpnia tego samego amortyzatora i nikt go nie kupił pomimo iż miał 447 wyświetleń. Jest to dla mnie trochę podejrzane. Też zastanawiam się czy manetka jest w komplecie. Prosiłbym o szybką odpowiedź ponieważ jeszcze dzisiaj chciałbym zamówić ten amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 tanio ponieważ to jest 26 cali które wychodzi z mody, wyświetlenia o niczym nie świadczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubak1911 Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Właśnie o to chodzi, że idealny dla mnie i z chęcią go przygarnę pod swoje skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 ośka 20mm też trochę odstrasza jak ktoś buduje lekki rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrower Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Segment rowerów z kołem 26" i skokiem 100 mm praktycznie umiera. Sprzedają więc tanio. A to że jest ośka 20 mm to super. Widelec będzie mega sztywny dzięki temu. O wagę bym się nie martwił. To są bardzo lekkie ośki. Piasty pod 20 mm nie ustępują wagowo tym na 9mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 ...ale oski juz tak. Zwykla Maxle a Maxle Lite to roznica. \http://ep1.pinkbike.org/p4pb4890260/p4pb4890260.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrower Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Ale tu jest wersja maxle lite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Segment rowerów z kołem 26" i skokiem 100 mm praktycznie umiera. Sprzedają więc tanio. A to że jest ośka 20 mm to super. Widelec będzie mega sztywny dzięki temu. O wagę bym się nie martwił. To są bardzo lekkie ośki. Piasty pod 20 mm nie ustępują wagowo tym na 9mm. Jedyny mankament tej Reby to średnica sztywnej osi. Cena nie ma nic wspólnego z tym co umiera a co żyje. To jest ponad standardowe rozwiązanie i łączy się z zakupem nowej piasty plus zaplot koła i to odstrasza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrower Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Mankament ? Możesz to rozwinąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Nic złego z punktu widzenia technicznego. To coś w stylu przerost formy nad treścią dla przeciętnego użytkownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrower Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Reba to prosty do serwisowania amortyzator. Lekki, sztywny. Gdzie tu przerost formy nad treścią ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Widze, ze obrazka nie wkleilo, wiec inny - http://brimages.bikeboardmedia.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2010/05/rockshox-new-maxle-lite02.jpg nie wiem o co biega, ale co wkleje linka to go nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrower Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Page not found... A o co chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Wklejalem juz z 15 razy 4 rozne linki i non stop to samo - nie ma. Jak wklejam normalnie nie na forum to sa... Wiec znow proba - http://lh4.ggpht.com/_VkOJGdE-cok/TASsHgRl84I/AAAAAAAAAJ8/ze6r3LDlDJY/s800/axles.jpg Chwilowo jest. Chodzi mi o wersje, bez pokretla z lewej i oski w srodku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrower Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 No ok, jest jak widać. I co z tym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Jak pisalem, oski roznia sie budowa, wiec i masa i to istotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubak1911 Napisano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Masa istotna jest dla osoby dla której istotne jest żeby mieć lekki rower. I tak myślę ze wyjde na plus z waga wymieniając stary amortyzator na ten. Zastanawia się tylko czy ta os i manetka jest w zestawie to co widać na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elton29 Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Przerost to os 20 mm a amorze do xc i chyba o to chodziło.. Jak problem zdzwonić i się dopytać?? Po za tym podejrzewam że za jakiś czas może być tak jak z epikonami z pivotami, trudno dostępne i za większą kasę niż te bez... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrower Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Bez manetki się nie da bo to jest hydrauliczna manetka. Oś widać na zdjęciu. Raczej wszystko będzie. Ta Reba jest w tej chwili ustawiona na skok 120 mm więc jak najbardziej ma sens zastosowanie w niej ośki 20 mm. Przy tym skoku ośka 9mm mogła by spowodować wiotkość amortyzatora. Skok 120 + ośka 20 daje możliwość użycia tego amortyzatora w rowerze typu Trail. Moim zdaniem doskonała opcja. Po obniżeniu skoku widelec świetnie sprawdzi się w XC w którym przecież stosuje się ośki 15mm. To nie taka wielka różnica znowu. Wg mnie doskonały wybór. W tej cenie za ten towar to dobry zakup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.