Janusz445 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Witam ! Szukam amortyzatora, który zastąpi mojego zużytego sr suntoura xct. Słyszałem, że nawet najniższe modele marki rock shox są ok. Chodzi mi o to, żeby amortyzator był w miarę tani (chcę wydać około 500 zł) i długo pośmigał ! Wybrałem xc 30, ale może macie też jakieś inne propozycje . Wiem ,że w tym przedziale cenowym jest niewiele dobrego sprzętu, ale np. reba i tora to dla mnie trochę za droga bajka ! Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 W tej cenie albo Raidon albo któryś XC. A jakbyś starszą sprężynową Torę znalazł to też była by okej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz445 Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Jakbym już kupował używkę to raczej powietrzną, a takich niestety nigdzie nie ma w tej cenie . A ten raidon czym sie różni od xc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 http://www.forumrowerowe.org/topic/140918-widelec-co-lepsze-rock-shox-xc-32-tk-czy-sr-suntour-raidon-rl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertocarlos Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Od XC30 bedzie lepszy XCR RL-L Air . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 XCR jest za drogi, Raidon bedzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 27 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 przedwczoraj kupiłem za 370 zł do roweru na zamówienie RS Recon Silver trzyletni w rewelacyjnym stanie. Dwa tygodnie temu składałem inną maszynę i wyrwałem w świetnym stanie mańka Black Elite za równe trzy stówki więc nie ma co mówić że się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz445 Napisano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Chyba jednak zdecyduję się na RS xc 32 , bo mam go na miejscu za 5 stówek ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipog44 Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja posiadam RockShox XC32 solo air od niecałego roku i jestem z niego bardzo zadowolony Kupiłem go nowego za niecałe 500zł bez manetki blokady. Przesiadłem się z podobnego amorka co Ty bo miałem Suntoura XCM. Po przesiadce na powietrznego RockShoxa XC32 różnica jest kolosalna! Teraz czuć że amortyzator pochłania nierówności i naprawdę działa. Przy ustawieniu odpowiedniego ciśnienia, tak aby SAG wynosił ok 2cm ten amorek pracuje moi zdaniem naprawdę bardzo dobrze i polecam Ci go. Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez filipog44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertocarlos Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) filipog44 Gdzie kupiles za niecale 500 XC32 Solo Air?? w jakims sklepie internetowym czy od kogos bo za ta cene to raczej ciezko kupic.. Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez robertocarlos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Jeszcze parę miechów temu był za 450-500zł, teraz ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipog44 Napisano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) robertocarlos Kupiłem go pod koniec września 2013 na allegro u sprzedawcy C.D.K. Sklep Rowerowy Międzyrzec Podlaski. Chodzi o tego - http://allegro.pl/my_page.php?uid=3508754 Właśnie sprawdziłem na paragonie i za amorek dałem dokładnie 479zł co z przesyłką wyniosło mnie 494zł. Amor nówka, razem z papierami, instrukcją obsługi tyle, że bez manetki blokady w zestawie. Wtedy ten sprzedawca miał ponoć tylko 4 sztuki tego widelca które szybko się sprzedały. Póki co jestem z niego bardzo zadowolony i uważam go za jeden z moich najbardziej udanych zakupów Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez filipog44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 XC32 w przeciwieństwie do swoich "młodszych" braci ma konstrukcje już można by powiedzieć rasowego RSa, pół otwarta kąpiel, gąbeczki, konstrukcja bliźniacza do recona, nie dziwi wiec fakt ze pracuje nie najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertocarlos Napisano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 filipog44 dzieki za info..Fajnie trafiles z tym amorkiem jak widac trzeba przegladac allegro bo mozna cos upolowac za fajna cene..Teraz za niego to tzra chyba z 700-800 zl dac i ciezko go dorwac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi