Mod Team mrmorty Napisano 25 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Hej ciągle chodzi mi po głowie taka trochę poważniejsza wyrypa z jazdą w naprawdę dzikim terenie, gdzie jesteś ty i twój rower. Niby byłem niedawno na Ukrainie ale obskoczyłem tylko Beskid Skolski i trochę Borżawy. Z przejazdu Czarnohorą i Swidowcem nici, bo po kolei wycofali się wszyscy znajomi.Do czego piję - ano, może by znalazło się tu kilku śmiałków na wspólny wypad.Mówimy tu o pierwszym albo ostatnim tygodniu września. Raczej w grę wchodzi ostatni tydzień, tak by nie robić nic na ostatni moment, choć ja wszystkie plany mam w głowie i potrzebuję ok godzinę na przygotowania Wyprawa na tydzień, w dzień przejazd graniami, a spanie w łóżku w dolinach - zbyt poważny teren by tachać namioty Wyjazd musi być mocno budżetowy, przynajmniej z mojej strony, bo cały czas mam remont chaty w perspektywie. Trasa może ulec kilku zmianom ale mniej więcej będzie to Czarnohora - Swidowiec - Borżawa i jakieś pokręcenie się po Beskidzie Skolskim.Wymagania od potencjalnych współuczestników:- ważny paszport; - nienajgorsza kondycja(ale bez przesady, sam nie jestem jakimś przecinakiem mtb) chodzi o to by jechać na luzie ale w razie czego narzucić mocniejsze tempo. - trochę doświadczenia; - rower który się nie rozleci; - cierpliwość na moje narzekania - rowerowa "zajawka"Co oferuję:- zdrową (już) wątrobę - doświadczenie w rowerowych wypadach w góry od xc do fr/dh; - doświadczenie w wyjazdach na Ukrainę - mogę dopasować sprzęt albo jadziem na rowerach do xc albo na fullach do cięższych/lżejszych zadań; - znajomość ukraińskich realiów, znajomość języka - biegle rozmawiam po ukraińsku i rosyjsku; - mapy; - lubię gadać, ale wiem też kiedy się zamknąć edit: dla każdego uczestnika darmowe stoppery do uszu na noc Mimo, że info o wojnie na Ukrainie z rusakami ciągle gości na ekranach naszych TV, to ta wojna dotyczy małego skrawka terytorium Ukrainy i nie ma najmnieszych szans na to by rusaki mogli destabilizować zachodnią część państwa. Nie ma żadnego stanu wojennego czy stanu nadzwyczajnego. Na zachodzie życie toczy się spokojnie i bez zmian.Dojazd zapewne zajmie nam ładne parę godzin więc chciałbym podzielić to na etapy:Dojazd do Drohobycza(80 km na południe od Lwowa); Z Drohobycza po noclegu wyjazd w wyższe partie gór.Pierwszy nocleg zapewniam Przejazdy pociągami są śmiesznie tanie, czasem też adekwatne do jakości tych pociągów, ale to ma swój klimat Nie zapomnę wyrazu twarzy Matiego(kumpla z którym byłem na Borżawie rok temu), który zapytał mnie czy w pociągu(jechaliśmy w pociągu podmiejskim o lichym standardzie) jest toaleta gdzie mógłby się odświeżyć. Ja z kamienną twarzą wskazałem mu drzwi. To co chłopak zobaczył, wywołało w nim głęboką traumę Resztę dopiszę gdyby pojawili się jacyś chętni.Aha - warunkiem wyjazdu będzie dobra pogoda, bo słynne bieszczadzkie błoto to pikuś w porównaniu z tym co może rowerzystę spotkać w trakcie ulewy na Czarnohorze. Wszystko oczywiście będę monitorował. parę fot z kilku moich poprzednich wypadów foto 1144 celowo jest zamazane - chodzi o wspomnianą toaletę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 O panie. Gdybym nie jechal do pracy we wrzesniu to wybralbym sie z Toba bo o ukrainskich karpatach juz nie raz myslalem. Chyba ze praca nie wypali to bede sie kontaktowal z Toba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 · Ukryte przez mrmorty, 3 Września 2014 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 3 Września 2014 - Brak powodu Szkoda że trzeba mieć paszport... Choć tydzień to wydaje się sensownie w takie miejsce, ale jak dla mnie to za długi urlop, dopiero co kończę urlop 2-tygodniowy więc nie dostane szybko następnego. Ale jakby kolega organizował coś w przyszłym roku to ja bym się pisał Odnośnik do komentarza
Mod Team mrmorty Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 jestem trochę uczulony na slowa - klucze, tak więc ja nic nie organizuję, a szukam jedynie współtowarzyszy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonik7824 Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 · Ukryte przez mrmorty, 3 Września 2014 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 3 Września 2014 - Brak powodu już się poprawiam faktycznie może niewłaściwie dobrałem słowa <<jeżeli kolega by szukał współtowarzyszy w przyszłym roku to ja bym się pisał >> aczkolwiek masz pomysł na cel, trasę oraz tzw 'know how' więc w jakiś sposób jesteś organizatorem wyprawy dla tych co chcieliby z Tobą jechać. Zauważam że jest trochę ludzi którzy narzekają że nie mają z kim jeździć; że kiedyś mieli z kim, ale kontakt się urwał... a jednak niewielu ma inwencję aby to pokonać, napisać i zdobyć nowe kontakty; bo wiadomo można mieć znajomych ale zupełnie 'nierowerowych' i ktoś taki z kim można dzielić życiową pasję zawsze by się przydał Także wielki plus dla kolegi! Odnośnik do komentarza
Karolina4 Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 · Ukryte przez mrmorty, 3 Września 2014 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 3 Września 2014 - Brak powodu A kiedy dokładnie planujesz wyjazd? Odnośnik do komentarza
Mod Team mrmorty Napisano 27 Sierpnia 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 · Ukryte przez mrmorty, 3 Września 2014 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 3 Września 2014 - Brak powodu ostatni tydzień września - tak jak napisane w temacie Odnośnik do komentarza
Przeor Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 · Ukryte przez mrmorty, 3 Września 2014 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 3 Września 2014 - Brak powodu Matkboskoczęstochowosko! Przewuj wyrypa! Kurczę, załóż taki temat za rok Tak pixdrzwi. Ile takie coś może kosztować? Odnośnik do komentarza
Mod Team mrmorty Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 · Ukryte przez mrmorty, 3 Września 2014 - Brak powodu Ukryte przez mrmorty, 3 Września 2014 - Brak powodu weź oblicz ile może Cię kosztować tygodniowa włóczęga po Bieszczadach z nocowaniem w agro itd i podziel na pół Odnośnik do komentarza
Przeor Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Drogo;) Kurde, intensywnie myślę. Ale chyba pod koniec września nie dam rady. Jakbym się ostatecznie zdecydował tydzien przed to da radę? W poniedziałek rozważę sprawy w robocie i dam znać. A tymczasem do Jesenik jadę jutro Po horach polatać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 jakbyś się zdecydował to tak Właśnie przegadaliśmy wstępnie temat z Piotrkiem (c1ach)Z mojej strony cały wyjazd musiałby się zmieścić między 20 a 30 września, tak bym 30 września mógł pójść na nockę do pracy Aha - warunkiem koniecznym będzie dobra pogoda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Czy planujesz podobny wypad w przyszłym roku ? Bardzo chciałem odwiedzić Ukrainę w tym roku, ale czasowo nie dałem rady. Twoja koncepcja wyprawy bardzo mi odpowiada i chętnie dołączę do ewentualnej wyprawy w przyszłym roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 3 Września 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2014 W tej chwili jest nas trójka i ze względów logistycznych możemy przyjąć max jeszcze 2 osoby.Przyklejam temat do momentu wyjazdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ja na razie na tak jestem, jednak sa dwa ale: - moge wyjechac do pracy zagranice na dniach - musze byc 27 rano w sanoku wiec ja bym troche krocej jezdzil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 3 Września 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2014 jest szansa byś wrócił do 27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Ja niestety nie mogę. Nie dam rady wolnego ogarnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 3 Września 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Września 2014 no nic zatem poprosim o błogosławieństwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bano Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Witam, Mogę na PW prosić o kontakt do Ciebie w sprawie wyjazdu ? Mam kilka pytań, może też byłbym zainteresowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikilol Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Cześć, Mógłbym też prosić o jakiś kontakt. Chętnie też bym wziął udział w takiej wyprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 8 Września 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Września 2014 lepiej to Wy dajcie na priv jakieś namiary na siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 19 Września 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2014 zamykam zapisy , wyjazd w niedzielę wieczorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 No to powodzenia na wyjeździe! Aby pogoda dobra była i żadna szprycha się nie urwała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 20 Września 2014 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.