Skocz do zawartości

[rękawiczki] Rękawiczki do długiej jazdy

Kajus23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Rękawiczki z Lidla wzięły i się rozpadły tak więc "nadejszła" ta chwila kiedy trzeba kupić nowe.

Tak więc szukam rękawiczek w cenie do 100zł, które używane będą do długich jednorazowych "przelotów".

Zastanawiam się nad http://www.decathlon.pl/rkawiczki-na-rower-airway-shimano-id_8220569.html

Co polecacie? Czy te Shimano zdadzą egzamin podczas np.: 4-5 godzinnej jazdy nonstop?

Czekam na sugestie

Dziękuję i Pozdrawiam! ;)

Z mojego doświadczenia - więcej od rękawiczek dają odpowiednie, wygodne chwyty. Ja od jakiegoś czasu jeżdżę na chwytach Ergon GP1 i jestem w stanie jechać tak długo jak mam siłę (i tyłek wytrzyma) bez bólu rąk i to zupełnie bez rękawiczek :)

Co polecacie?

Z czystym sumieniem polecić mogę rękawiczki ENDURA Mighty Mitts. Są bardzo wytrzymałe i wygodne.

Ergon GP1 i jestem w stanie jechać tak długo jak mam siłę

Ergony też są super rozwiązaniem jeśli chodzi o poprawienie komfortu. Jeździłem na wersji GS2 i GP3. Mi osobiście przypasowały GS'y do sportowej jazdy po lesie.

Shimano z decathlona.

Nie daję im długiego czasu żywotności. Poza tym one mają zwykłe podbicie z gąbki.
Może z wyglądu są ładne ale za taką cenę albo kilka złotych więcej możesz mieć coś lepszego ;)
Popatrz na Giro - też mają dobre rękawiczki a wizualnie podobne do tych Shimano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...