dawid1110 Napisano 25 Sierpnia 2014 Napisano 25 Sierpnia 2014 Witam Dzis na przejazdzce po drodze asfaltowej zauwazylem ze znowu złapalem gume. Dodam ze to juz chyba z 3 raz w tym roku. Ale jak zawsze nic nie ma wbite w opone. Co to moze byc? Na co mam zwrocic uwage bo to juz zaczyna być troche frustrujące. Prosze o pomoc.
WrednyPL Napisano 25 Sierpnia 2014 Napisano 25 Sierpnia 2014 Witam, jeśli dętki nie przebiło nic z zewnątrz, to mogło to stać się przez: zbyt małe ciśnienie przez co dętka trze o obręcz, źle założona dętka, coś ostrego wewnątrz obręczy.
beardman Napisano 25 Sierpnia 2014 Napisano 25 Sierpnia 2014 Ściągnij dętkę i oponę zwracając uwagę jak są założone (np zaznaczając mazakiem w jednym miejscu). Znajdź nieszczelność w dętce i sugerując się zaznaczeniem zlokalizuj to samo miejsce w oponie i/lub obręczy. Obejrzyj dokładnie co może powodować uszkodzenie.
rodszyld69 Napisano 25 Sierpnia 2014 Napisano 25 Sierpnia 2014 Witam Dzis na przejazdzce po drodze asfaltowej zauwazylem ze znowu złapalem gume. Dodam ze to juz chyba z 3 raz w tym roku. na jakich oponach jeździsz i ile już mają przejechane km
kinder85 Napisano 25 Sierpnia 2014 Napisano 25 Sierpnia 2014 Pech?? Wyjechałeś w tym roku trzy razy na rowerze? Jak tak to faktycznie może coś jest nie tak ale ludzie, nie popadajmy w jakieś paranoje opona jest z gumy tak samo jak dętka a na ulicach jest pełno syfu. Przebicie dętki więcej niż raz na żywot roweru to nie musi być od razu spisek wszechświata. Spotykam się często że ludzie przychodzą miesiąc po kupnie roweru do sklepu z reklamacją że dętka przebita... to tak samo jak by reklamować szklankę że się zbiła przy upadku... To po prostu się zdarza !! Ja Rok kapcia nie miałem a jak miesiąc temu złapałem to trzy przez dwa dni, cóż bywa
dawid1110 Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Napisano 26 Sierpnia 2014 ok mam winowajce z niewiadomych przyczyn opona od srodka była poprzecinana ( wystawaly te sznurki i prawdopodobnie druty), ktore w trakcie jazdy przecierały detke. Detka po zdjeciu z jednej strony była cala podziurkowana, ale dziura byla tylko jedna. a jeszcze jedno pytanie tak odrazu w tym temacie na przodzie mam opone maxxis o oznaczeniu C-1040N , a gdy wpisze w internet albo allegro te opony to wyswietlaja mi sie opony CST. Dlaczego tak ?? Wytlumaczy mi ktos to?
Kowal1986 Napisano 26 Sierpnia 2014 Napisano 26 Sierpnia 2014 CST i Maxxis to jedna firma - CST opony budżetowe - Maxxis opony "lepsiejsze"
GhOsTwrc Napisano 26 Sierpnia 2014 Napisano 26 Sierpnia 2014 Dodam ze to juz chyba z 3 raz w tym roku Niektórzy łapia tyle na jednym maratonie:]
bogusnawrot Napisano 28 Sierpnia 2014 Napisano 28 Sierpnia 2014 swojego czasu 3 razy dętkę złapałem na odległości 5 km... okazało się ze obręcz była walnięta na łączeniu i w momencie hamowania klocki tak ściskały obręcz że ta się wginała do środka i "raniła" dętkę że dochodziło do przebicia... nic fajnego... nie polecam :/
dawid1110 Napisano 28 Sierpnia 2014 Autor Napisano 28 Sierpnia 2014 ok popatrze jeszcze na taka mozliwosc nawet mi nie przyszlo to do glowy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.