Shedi Napisano 25 Sierpnia 2014 Napisano 25 Sierpnia 2014 Mam na oku owy rower , jeżeli to możliwe chciałbym poznać opinie bardziej doświadczonych i być może posiadaczy tego roweru : Jest to model z 2014 koła 28''rama: ALUXX Fluid Formingamortyzator przedni: ALUXXprzerzutka tylna: SHIMANO Nexus 8 w piaście piasta : SHIMANO Nexus 8manetki: SHIMANO Nexus Revoshift 8 bieg.opona : GIANT S-X2, 700x32Cobręcz : GIANT GX-02, aluminiowe, dwuściennesiodło: GIANT Comfort Road Dziękuje z góry.
Peter105 Napisano 26 Sierpnia 2014 Napisano 26 Sierpnia 2014 http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/escape.n8/17676/75885/#specifications O takim mowa? Moim zdaniem fajny rower, piasta nexus zwiastuje długą bezproblemową eksploatację, podobnie jak hamulce v-brake. Jedyne do czego bym się przyczepił, to regulowany mostek - niestety szybko łapią luzy i trzeszczą. Nie należy się jednak zrażać tym jednym elementem, zawsze można go za drobną kwotą wymienić.
Shedi Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Napisano 26 Sierpnia 2014 Tak , chodzi dokładnie o ten. Mój główny dylemat dotyczy właśnie tej piasty. Czy opłaca się brać rower z piastą (jak to wygląda pod względem awaryjności i wydajności)? Czy nadae się ona do wypadów za miasto ? Ścieżki betonowe + ewentualnie kawałki niezbyt stromego terenu ?
Peter105 Napisano 26 Sierpnia 2014 Napisano 26 Sierpnia 2014 Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś narzekał na piastę wielobiegową. Tego typu rozwiązanie uchodzi za zdecydowanie najtrwalsze (kosztem zwiększonej masy). Jeżeli nie jeździsz szybko i agresywnie, nie próbujesz atakować podjazdów powyżej 10% nachylenia powinieneś być zadowolony.
Shedi Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Napisano 26 Sierpnia 2014 Dzięki za pomoc jeżeli ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z piastami prosiłbym o opinie . Im więcej tym lepiej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.