WitWitu Napisano 25 Sierpnia 2014 Napisano 25 Sierpnia 2014 Witam, Dwa lata temu w moim Krossie Hexagon v5 wymieniałem napęd tj. kaseta, łańcuch, korba, wszystko wymieniałem na takie jakie było fabryczne tj. kaseta SRAM PG-830, korba Truvativ x-flow, łańcuch KMC Z72. Niestety w tym roku znów pojawiły się problemy z przeskakującym łańcuchem, widać, że łańcuch jest rozciągnięty, kaseta zjechana, korba jakoś się trzyma w miare przyzwoicie. Jeżdżę dosyć sporo, przez wakacje praktycznie codziennie rower był w użyciu, czasem trenuje tzw. stunt (na razie dosyć amatorski, proste triki), a czasem przejażdżki rzędu 25 km lasem typu podjazdy, zjazdy, korzenie itd. Uważam zatem, że miało to prawo się zużyć. W związku z tym zgłaszam się do was z prośbą o polecenie mi czegoś trwalszego, mam tu na myśli zestaw kaseta 8 rz. + łańcuch. Na wszystko mam 200zł. Ogółem mówiąc nie znam się na tych standardach nie wiem na co zwracać uwagę kupując napęd żeby to wszystko ze sobą współpracowało, dlatego proszę o uświadomienie mnie co jest ważne przy zakupie, np. żeby kaseta pasowała do bębenka. Pzdr.
Root Admin Mieciu Napisano 25 Sierpnia 2014 Root Admin Napisano 25 Sierpnia 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.