Dylsien Napisano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Wybieram się na wycieczkę Doliną Cybiny do Parku Krajobrazowego Promno. Długość trasy to 23 km. Oznaczona jest jako trudna. Znacie może tą trasę i wiecie jakie niespodzianki mogą czekać mnie po drodze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boogeyman Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Pewnie już trasa zaliczona, ale o to Ci chodzi? http://www.bikemap.net/pl/official/2736017-dolina-cybiny-do-parku-krajobrazowego-promno/#/z14/52.45553,17.21132/terrain Jechałem tamtędy nie raz i trudna to ona nie jest... Do +/- połowy jeziora swarzędzkiego luzik, druga część minimalnie pod górkę. Od Gruszczyna do Uzarzewa (ul. Katarzyńska) dość kiepska nawierzchnia (polna droga), ale tragedii nie ma, jest płasko. W Uzarzewie najpierw fajny zjazd, potem deptasz troszkę pod górkę i wjeżdżasz na asfalt. Tutaj dość stromy podjazd, ale spokojnie do zrobienia na średniej tarczy z przodu. Następnie kolejna polna droga, też dość kiepska, przy dojeździe do Biskupic sporo piachu. Następnie uważać na skrzyżowaniu, słaba widoczność i fatalna nawierzchnia. Do Promna już spoko asfalt. W parku świetnie się jeździ, twarda nawierzchnia (tylko piach koło jeziorka) i trochę nierówności Co do powrotu, proponuję pobiedziska-wronczyn-tuczno-karłowice-wierzenica, a dalej to już w zależności gdzie wracasz Chyba że ambitniej, Lednogóra i przez Siemianowice, trasa wtedy ma ok 100km (https://www.runtastic.com/pl/trasy/niby-maraton). Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dylsien Napisano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Właśnie o to mi chodziło. Trasa już przejechana i nie okazała się bardzo mordercza, za to widoki bardzo ładne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.