Skocz do zawartości

[Oświetlenie] LATARKA LED CREE XML2 czy Cateye HL-EL340G

daro93pk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakie jest wasze zdanie jeśli chodzi o oświetlenie? Co według was wybrać?

Różne firmy/producenci podają różną moc w różnych wartościach, jedni podają moc w lumenach inni w kandelach itp.

Trochę się pogubiłem w tym wszystkim.

Potrzebuję dobrej lampy przedniej. Jeżdżę czasami późnymi godzinami polnymi drogami nieraz lasami przy dość sporej prędkości i potrzebuję naprawdę dobrej lampy. Cena myślę że do 200 zł

Oto moje propozycje które znalazłem:

Latarka Led Cree XML2:

http://allegro.pl/latarka-led-cree-zoom-xml2-u2-us-force-uchwyt-row-i4481088514.html

czy

Lampka Cateye HL-EL340 (ewentualnie 540 jeśli byłaby duża różnica)

http://allegro.pl/lampka-lampa-przednia-cateye-hl-el340-econom-grati-i4480252601.html

http://allegro.pl/cateye-lampka-lampa-rowerowa-hl-el540-econom-force-i4466742350.html

Napisano

Szkoda kasy. Akusy mają realnie ok 1000mAh, ładowarka je raczej ostro przeładowuje, co grozi pożarem, sama lampka wykonana bardzo marnie (dioda bez chłodzenia, sterownik ładujący w diodę tyle, na ile pozwala ogniwo ...). Za tą cenę znajdziesz lepsze lampki (choćby przyklejony temat).
Napisano

Trochę przekroczyłem budżet ale pomyślałem że nie ma co żałować na oświetlenie. Po przeglądnięciu testów padło na Mactronic Noise 500 ze względu na szerokość światła. Ten model 'ponoć' oświetla dodatkowo boki dróg, jak się sprawdzi to zobaczymy. Cena to prawie 300zl z przesyłką.

Ktoś posiada/ł ten model?

Napisano

Po przeglądnięciu testów padło na Mactronic Noise 500 ze względu na szerokość światła. Ten model 'ponoć' oświetla dodatkowo boki dróg, jak się sprawdzi to zobaczymy. Cena to prawie 300zl z przesyłką.
Taki Convoy S2/S2+/S3/S6 ...  nie dosyć, że będzie lepszy (z odpowiednią optyką) to jeszcze sporo tańszy. Przy okazji oświetli drogę lepiej i mocniej. Akusy jak kupisz firmowe 2600-3400mAh, to będziesz świecił dłuuugo. (UltraFire/TrustFire nie są firmowe).
Napisano

Trochę przekroczyłem budżet ale pomyślałem że nie ma co żałować na oświetlenie. Po przeglądnięciu testów padło na Mactronic Noise 500 ze względu na szerokość światła. Ten model 'ponoć' oświetla dodatkowo boki dróg, jak się sprawdzi to zobaczymy. Cena to prawie 300zl z przesyłką.

Ktoś posiada/ł ten model?

ja mam Noise 500  -  na najsłabszym trybie ciągłym można zaryzykować stwierdzenie że będzie świecił ok 3h - na najmocniejszym 1h .

używam prawie codziennie w każdych warunkach, wykonanie bardzo dobre , bardzo dobry system montażu z zatrzaskowym wypinaniem - po ponad 15miesiącach prawie codziennego użytkownia dalej działa bez zarzutu  - co dla mnie ma znaczenie, bo zdejmuję pod pracą - a dla porównania np Sigma Quadro (z Decathlonu)  odczepianie ma tragiczne i na kostce ddr słychać jak stuka bo ma fabrycznie jakiś luz ....także szczegóły montażu mają też znaczenie  przy częstym użytkowaniu.

jakbym miał możliwość kupienia takiego Noise który by potrafił świecić 20h (w trybie migania) to by była dla mnie rewelacja ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...