m1x3r3k Napisano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Witam mam w rowerze hamulce tarczowe mechaniczne, a chce kupić hydrauliczne tylko pytanie czy hydrauliki bd pasowały w te same mocowanie którym są prowadzone linki, mój rower to bitwin rr500. A i jeszcze jedno pytanie czy opłaca się kupić hamulce shimano br-m395 za 160 zł. Przód plus tył. Zestaw jest nowy w cenie są również nowe tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 nie pisze się hamulców, pisze się HAMULCÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Dokładnie nie wiem jak ten twój rower wygląda ale mniemam że nie masz pełnego pancerza na linkach hamulcowych tylko częściowy. W takim przypadku nie poprowadzisz tymi samymi prowadzeniami (trzeba by ciąć/rozwiercać) ale to nie wyklucza użycia hamulców hydraulicznych. Myślę że masz tam prowadzenie pod przewód hydrauliczny a jak nie to zawsze można to złapać obok opaskami. Przyjmując że najbardziej nikczemna tarcza kosztuje minimum 30zł to jeśli mówimy o komplecie na dwa koła to się opłaca. Hamulce nie powalają ale na pewno będzie znaczna poprawa w porównaniu z mechanikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 No tak jak piszesz nie mam pełnych pancerzy a można by to ro zwiercic tak jak mówisz ale czy wtedy nie stracę gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemoo Napisano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Na pewno stracisz gwarancję jak będziesz rozwiercał. A czy w zestawie są też klamki do tych hamulców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Nie wiem, to nie jest element odpowiadający za wytrzymałość ramy ale lepiej się dopytać w decu. A nie lepiej puścić obok i złapać na opaski? I tak jak to rozpiłujesz i rozwiercisz to żeby się trzymało to trzeba będzie dać opaski. Chyba że chcesz przewlekać ale to wymaga odpięcia przewodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Tak są kompletne. Pójdę i zobaczę może jest mocowanie pod przewód bo wiem ze na tylnym widelcu uchwyt jest przykrecany tylko na gorze ramy jest prześwit linek bez pancerzy sory ze tak odpisuje ale niestety nie mam orginalnego mocowania pod hamulec hydrauliczny tylny, ale przedni da rade zamatować bez problemu {sory za pisownię} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Są przejściówki które się mocuje do przelotek linek, ale to rzadka i kosztowna sprawa. Jeżeli przejrzy się galerie rowerów na forum lub w internecie to można trafić na przewody mocowane do ramy na taśmę izolacyjną, więc nie ma problemu. Jedyna zagwozdka przy wymianie hamulców to sposób mocowania, ale w tym przypadku przejściówki powinny być w każdym sklepie rowerowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Za 160 zł bierz bez zastanowienia, ja kupiłem za 240 zł. Wczoraj je zamontowałem ( miałem mechaniczne m375), pojeździłem po piwnicy i powiem tak: siła hamowania na razie podobna ( kwestia dotarcia klocków), lepsza modulacja, klamka chodzi mięciutko więc nie ma już mocowania się z klamką, polecam Ja na twoim miejscu bym nie rozwiercał, może kiedyś będziesz sprzedawał ramę i ktoś nie będzie chciał. Złap na cienkie opaski zaciskowe i będzie ok. PS: Pytanie z tych głupich, masz klamki i manetki oddzielnie czy klamkomanetki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Zipy rysują lakier. Taśma wydaje się bardziej odpowiednia, zwłaszcza, że można dobrać kolor taśmy do koloru lakieru, a przed sprzedażą pozostałości kleju ładnie schodzą benzyną ekstrakcyjną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Nie ale klamki do przerzutek znalazłem za 50 złoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Manetki a nie klamki Za 50 zł przód i tył? Co to za model? Jakoś podejrzanie tanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 X4 sram na allegro patrzyłem I sprawdziłem jeszcze raz i jest ale to za sztukę wychodzi xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Temat powinienem wywalić i dać punkty payback. Między swoimi ziomkami z osiedla możesz tak rozmawiać ale publicznie to jednak nie wypada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Nie wiem o co ci chodzi za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 O hamulców i to w temacie i o bd także w temacie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1x3r3k Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Ok sry. Postaram się poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.