Skocz do zawartości

[kurtka] Rogelli Trapani

amikoma

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad kupnem tej kurtki http://www.mikesport.pl/rogelli-trapani-zimowa-kurtka-rowerowa-softshell-czerwona.html

Kurtka do jazdy podczas chłodniejszych dni jesienią i zimą. 

Co sądzicie o tym wyborze, jeśli ktoś miał okazję jeździć w tej kurtce, prosiłbym o podzielenie się wrażeniami ;)

Jeśli nie ta to jaką inną kurtkę polecacie?

5000 oddychalnosci, to tak, jakby jej w ogole nie bylo. Czlowiek w ciagu doby wydala okolo 6000-6500 przy normalnym funkcjonowaniu bez zadnego wysilku. Takze, jak sie pocisz, to sauna murowana. Poszukaj softa bezmebrany z plastrem miodu na plecach dla lepszego odprowadzania ciepla. Rogelli mialo cos takiego w swojej ofercie. Awaryjnie jakas cerata przeciwdeszczowa, jakby zaczelo mocniej padac.

Tem model to Rogelli Trento, tylko nie wiem, czy go nadal dostaniesz to raz. Dwa nie wiem, jak duzy jestes, ale ja mam 180 cm. i 83 kg. Z rogelli zawsze bralem xl, gdzie z tabeli wychodzilo niby L, jak ktos jest szczupakiem to bierze, jak w tabeli, ja musialem wziac rozmar wiekszy, ktory jest idealny. Z innych to Altura transformer lub Endura rebound.

Parametry tej membrany na papierze wygladaja calkiem spoko, pytanie jak w praktyce, bo pierwszy raz slysze o niej. Co do firmy to sie nie wypowiem, bo nic od nich nie mam. Ogolne z opisu bluza prezentuje sie calkiem niezle. Pytanie, jak bedzie w praktyce :) Moze nich inni cos dodadza od siebie, lub forumowicze posiadajacy ciuchy tej firmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...