mp3playerfan Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Witam W najbliższym czasie zakupię korbę Shimano Deore FC-M590 3x9 44/32/22. Z tego co widzę to zarówno Deore FD-M591 jak i DEORE XT FD-M750 obsługują zębatki 44. Wiem też że jedna jest down swing a druga top swing ale to nie ma dla mnie znaczenia. Którą przerzutkę z tych dwóch polecacie ze względu na trwałość i niezawodność bo cena podobna? Nadmieniam jednak że chciałem używać jednak nadal manetek (STX-RC), łańcucha, kasety 8 biegowych. Będzie to można wyregulować żeby nie obcierało łańcucha? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 A dlaczego miało by nie działać?? Bo na pewno nie przez to, że obydwie są pod 9 sp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalMMM Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Oczywiście, że będzie działać. Wszystko zależy od dobrej regulacji. Ja użytkuje od kilku tygodni M590 przy 8 biegowej kasecie i mogę jak najbardziej polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budzik1502 Napisano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Ja od paru miesięcy użytkuję korbę Deore FC-M590 z przerzutką 591 , z tyłu kaseta 8rz. i chodzi bez problemu, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp3playerfan Napisano 28 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Witam Dziękuje za odpowiedzi. Zakupiłem FD-M590 nową na allegro w dość dobrej cenie. FD-M591 wychodziła w podobnej cenie do XT FD-M771. Przy okazji szukania FD-M591 znalazłem taki ciekawy rower: http://allegro.pl/kross-cosmo-mountain-rama-level-slx-deore-30biegow-i4525114351.html Skąd taka niska cena? Gdzie jest haczyk? Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Faktycznie dość tani, i ma 135 sztuk ... może jakiś przemyt skądś, brak podatku, czy innego podatku od podatku i cena spada .... dzieżko powiedzieć, osprzęt na dość dobrym poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.