nokia1xd Napisano 23 Sierpnia 2014 Napisano 23 Sierpnia 2014 Witam Mój rower potrzebuje ostrej naprawy. 1. Napęd do wymiany- z przodu i z tyłu zjechane zębatki, łańcuch wykrzywiony, brak przerzutki z przodu i w złym stanie z tyłu 2. Brak klocków hamulcowych z tyłu 3. Brak linek do przedniej przerzutki i tylnego hamulca 4. Jeden klocek ociera o tarcze a całe hamulce nie hamuja najlepiej 5. Brak lewej (na przód) dźwigni zmiany biegów 6. Lekkie luzy w przednim i tylnym kole 7. Porwane chwyty 8.Zastygłe amortyzatory z przodu (z ZOOM'a) -tył dobre ale troche skrzypią I to chyba wszystko oczywiście nie wszystko musze zrobić na raz np. zębatki z przodu ta cała przerzutka i dźwignia zmiany biegów to mogę zrobić później bo dla mnie ważniejszy jest tył niż przód i amortyzatory to też mi nie potrzebne ważne, żeby tył chodził i chwyty także opcjonalne A jeśli się nie opłaca (ale ja sę myślę, że się opłaca) to jaki rower kupić bo chyba taniej wyjdzie naprawa niż nowy rower, które teraz sie cenią To jest oczywiście góral, a dokładnie Kross SPH050 To nie mój rower, zdjęcie wzięte z google ale o taki rower chodzi jeśli ma to jakieś znaczenie
s00pher Napisano 23 Sierpnia 2014 Napisano 23 Sierpnia 2014 1. łańcuch 30zł, przerzutki po 30zł wyrwiesz, korba 40-50zł. 2. Klocki hamulcowe 10zł/komplet 3. Komplet linek z pancerzami i końcówkami to około 30zł 4. Wymiana linek, pancerzy i klocków powinna rozwiązać problem. 5. manetki: http://allegro.pl/manetki-shimano-revoshift-sl-rs35-3x6-3x7-linki-i4473895277.html 35zł 6. Wyczyszczenie, nowy smar i prawidłowe skręcenie powinno wystarczyć. 7. Chwyty to koszt 15-20zł 8. Tylny amortyzator rozebrać, wyczyścić i naoliwić z przednim prawdopodobnie zrobić to samo Jak go rozbierzesz to się okaże. ( w najgorszym wypadku będziesz musiał kupić nowe uszczelniacze, oringi -max 30zł) Czy się opłaca? Za części zapłacisz około 250zł. Jeszcze zalezy czy będziesz to robił sam czy dasz komuś do roboty. Robocizna w Twoim przypadku to około 100zł Taki rower jak Twój w dobrym stanie kosztuje około 500zł
Piksel Napisano 23 Sierpnia 2014 Napisano 23 Sierpnia 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.