gajutrw Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Witajcie. Pytanie odnosnie tego amorka: http://allegro.pl/rock-shox-reba-team-rl-manetka-2013r-hi-end-i4539821880.html Chcialbym go kupic z redukcja z 1.5 na 1.1/8, czy zadziala to z moja rama Kross Level A6?? Czytalem gdzies ze taka redukcja nie pasuje do kazdej ramy, np gdy glowka jest zwezana, czy to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 zależy jakie masz stery teraz ?? możesz podrzucić link do redukcji?? ktores stery półzintegrowane fsa mają dolną miske z łożyskiem zewnętrznym 1 1/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 23 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 @@Maciek226, W aukcji jest ta redukcja, w opisie.Moje stery to PRO RS 11, polzintegrowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Nikt nic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 poczytaj tu http://emtb.pl/forumo/showthread.php?tid=8971 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 @@rodszyld69, Potrafie szukac, juz to czytalem Lecz szukam odpowiedzi na naszym forum, konkretnej, gdzie ktos powie, tak to zadziala lub nie, nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Dokonując pomiarów, znając wymiary rury i miski 1.5" można to określić. Mało jest ludzi co do tej ramy wsadzali taki widelec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 @@Puklus, Pomoz Puklusik jak to sprawdzic?? Rama za slaba?? Bedzie lepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Musisz mieć średnicę osadzenia 44mm to raz. Dwa specjalne stery takie jak FSA Orbit ITA lub Cane Creek. O ile wiem już przestali robić takie patenty i bardzo ale to bardzo ciężko jest je dostać. Po trzecie jest to bardzo ryzykowny patent ze względu na osadzenie dolnego łożyska. Dlatego lepiej poszukać a jest to możliwe takiego widelca pod normalną sterówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Mam osadzenie 44mm, dolmy ster z bieznia jest razem z amorkiem, CANE CREEK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Z tego co ludzie pisali, mimo iż mieli dolne miski na 44 wsadzili miskę cane creeka 1.5" to rura i tak nie weszła, może w główce była zwężka ... nie wiem. Jeżeli masz tam prosta rurę o średnicy 44mm, to powinno być ok, jak sie zwęża, trzeba zmierzyć ile . Najlepiej skombinuj kawałek rury 1.5" i ją tam wsadź, jak wejdzie, to znaczy ze na 99% powinno to działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Ja bym sie tak nie napalal na ten widelec i tak jak radzi beskid poszukal czegos ze sterowka 1 1/8", moze tez pod sztywna os jak jestes z tych ciezszych zawodnikow Sa jeszcze takie widelce dostepne, choc trzeba poszukac. Sezon powoli sie konczy i beda tez wyprzedaze - moze upolujesz cos nowego i niekoniecznie RS. Tak BTW jako koniecznie ten widelczyk ma byc, to sprawdz jeszcze czy dlugosc sterowki Ci bedzie pasowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Hm i wlasnie ciezki to jest temat. Zdania sa podzielone, jedni zakladaja, drudzy odradzaja. A w sumie ta Rebe moge miec za 900zl z dolnymi sterami i bieznia. Myslalem tez o Magura Durin z DLO2, ale to juz troszke drozej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 27 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 co kosz?(dotyczy raportu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Temat do kosza, wszystko juz wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 27 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 w Polsce zwyczajem jest dodawanie "magicznego słowa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Pomogl mi Puklus, a jemu osobiscie podziekowalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 27 Sierpnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 grunt to czytanie ze zrozumieniem... chodziło mi o dodanie słowa "poproszę" po słowie kosz Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.