Skocz do zawartości

[Amortyzator] Reba Team RL czy bedzie pasowac?

gajutrw

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Pytanie odnosnie tego amorka:

http://allegro.pl/rock-shox-reba-team-rl-manetka-2013r-hi-end-i4539821880.html

Chcialbym go kupic z redukcja z 1.5 na 1.1/8,  czy zadziala to z moja rama Kross Level A6??

Czytalem gdzies ze taka redukcja nie pasuje do kazdej ramy, np gdy glowka jest zwezana, czy to prawda?

Musisz mieć średnicę osadzenia 44mm to raz. Dwa specjalne stery takie jak FSA Orbit ITA lub Cane Creek. O ile wiem już przestali robić takie patenty i bardzo ale to bardzo ciężko jest je dostać. Po trzecie jest to bardzo ryzykowny patent ze względu na osadzenie dolnego łożyska. Dlatego lepiej poszukać a jest to możliwe takiego widelca pod normalną sterówkę.

• Mod Team

Z tego co ludzie pisali, mimo iż mieli dolne miski na 44 wsadzili miskę cane creeka 1.5" to rura  i tak nie weszła, może w główce była zwężka ... nie wiem. Jeżeli masz tam prosta rurę o średnicy 44mm, to powinno być ok, jak sie zwęża, trzeba zmierzyć ile . Najlepiej skombinuj kawałek rury 1.5" i ją tam wsadź, jak wejdzie, to znaczy ze na 99% powinno to działać.

Ja bym sie tak nie napalal na ten widelec i tak jak radzi beskid poszukal czegos ze sterowka 1 1/8", moze tez pod sztywna os jak jestes z tych ciezszych zawodnikow ;)

Sa jeszcze takie widelce dostepne, choc trzeba poszukac. Sezon powoli sie konczy i beda tez wyprzedaze - moze upolujesz cos nowego i niekoniecznie RS.

Tak BTW jako koniecznie ten widelczyk ma byc, to sprawdz jeszcze czy dlugosc sterowki Ci bedzie pasowac.

• Mod Team

grunt to czytanie ze zrozumieniem... chodziło mi o dodanie słowa "poproszę" po słowie kosz

Temat został usunięty.

Prawdopodobna przyczyna usunięcia:
- pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu
- podobny temat już istnieje
- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.

Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...