Yuhii Napisano 23 Sierpnia 2014 Napisano 23 Sierpnia 2014 Witam mam taki problem ponieważ jak jeżdże rowerem to słyszę takie treszczenie w przednim hamulcu i jak wchodziłem po schodach na klatce to zauważyłem że koło się szybko zatrzymuje a tak z ciekawosci zakrecilem mocniej kołem to koło zatrzymuje się chyba w 2 sekundy a jak mocniej zakrecilem tylnim kolem to toczyło się z 10 sekund normalnie.Co może być tego przyczyną? Cytuj
scyzoryk Napisano 23 Sierpnia 2014 Napisano 23 Sierpnia 2014 Piasta za mocno skręcona, piasta uszkodzona, piasta nieserwisowana, tarcza krzywa, ale najbardziej prawdopodobne jest to co napisałeś sam - klocki za blisko tarczy - zacisk do wyregulowania.Pozdrawiam. Cytuj
Marjanek Napisano 23 Sierpnia 2014 Napisano 23 Sierpnia 2014 Przejedz sie kawalek nie hamując przednim hamulcem po czym złap za tarcze i juz będziesz wiedział czy piasta czy coś z hamulcami nie tak Cytuj
Yuhii Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Napisano 24 Sierpnia 2014 Sprawdziłem i jak sie patrzalem na zacisk to widac ze jeden klocek przylega do tarczy i jak zacisnalem klamke to tylko jeden klocek odbijal a drugi ten przylegajacy ani rusz. Mam rower na gwarancji to mi powinni to wyregulować czy nie muszą ? Cytuj
scyzoryk Napisano 24 Sierpnia 2014 Napisano 24 Sierpnia 2014 Podjedź zapytaj. IMO nie muszą. Najlepiej zrób to sam. Cytuj
tobo Napisano 24 Sierpnia 2014 Napisano 24 Sierpnia 2014 To czy muszą zależy od okresu używania od zakupu. Cytuj
Yuhii Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Napisano 24 Sierpnia 2014 Rower mam dopiero miesiąc i jest objęty 2-letnia gwarancją Cytuj
tobo Napisano 24 Sierpnia 2014 Napisano 24 Sierpnia 2014 Tak było od zakupu roweru? Był wykonany pierwszy obowiązkowy przegląd? Cytuj
Yuhii Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Napisano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) tak i jeszcze wtedy nie bylo problemów z hamulcami i jeszcze zapomnialem dodać ze jak nacisne klamke to lekko tarcza wygina sie w strone klocka który odbija Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez Yuhii Cytuj
tobo Napisano 24 Sierpnia 2014 Napisano 24 Sierpnia 2014 No to w takim przypadku możesz pytać jeszcze raz serwis albo ustawić to sam, zabieg na od 1 do 2 minut Cytuj
Yuhii Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Napisano 25 Sierpnia 2014 tobo-zabieg trwał 15 sekund:) Powód:Koło źle ustawione Do zamknięcia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi