turysta Napisano 5 Lipca 2006 Napisano 5 Lipca 2006 Witam! Warto zmienić z Ritcheya na to: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=112556166 ?
MrJ Napisano 7 Lipca 2006 Napisano 7 Lipca 2006 Nie mam pojęcia, co sobą reprezentuje ta sztyca, choć opis jest obiecujący a Suntour nareszcie pozbył się opinii szajs-producenta, więc powinna naprawdę dzialać dobrze, ale spytam tylko o jedno - po co ci amortyzowana...?
RZUŁF Napisano 7 Lipca 2006 Napisano 7 Lipca 2006 ciężka jak diabli ... :twisted: jeśli masz kłopoty z kregosłupem lędźwiowym to kupuj ale może NEX-D4
turysta Napisano 7 Lipca 2006 Autor Napisano 7 Lipca 2006 Taki bajer Rzaden kręgosłup lędźwiowy mnie nie boli
RZUŁF Napisano 7 Lipca 2006 Napisano 7 Lipca 2006 to po co dociążać rower ? czasami tyłek można podnieść
turysta Napisano 7 Lipca 2006 Autor Napisano 7 Lipca 2006 Też racja Dzięki za porade. P.S Wiesz co może zrobić gdy mi trzeszczy jak łańcuch wchodzi na koła zębate korby? Łańcuch jest umyty i naoliwiony.
RZUŁF Napisano 7 Lipca 2006 Napisano 7 Lipca 2006 jeśli 1. łańcuch jest naoliwiony i w miarę nowy (nie rozciągnięty) 2. zembatki nie wyjechane 3. nie krzyżujesz łańcucha na skrajnych przełożeniach (np. najmniejsza zębatka tył i mała z przoód) to nie łańcuch i nie zębatki jeśli trzeszczy pod obciążeniem to może 1. trzaski na suporcie 2. niedokręcone korby (jeśli nie masz na oś zintegrowaną) rama pęka ... :twisted: :twisted: :twisted: ... to żatr...
turysta Napisano 7 Lipca 2006 Autor Napisano 7 Lipca 2006 Zdjełem łańcuch i zakręciłem samoą korbą i jest suuper! Zakładam łańcuch i też kręcę to już "strzela". Strzela jak mocno i lekko napieram na pedały, cały czas strzela jak kręcę. Na każdej przerzutce też. Łańcuch ma 1 rok i korba też. Jest przejechane na nich około 3000 km.
RZUŁF Napisano 7 Lipca 2006 Napisano 7 Lipca 2006 Zdjełem łańcuch i zakręciłem samoą korbą i jest suuper! Zakładam łańcuch i też kręcę to już "strzela". Strzela jak mocno i lekko napieram na pedały, cały czas strzela jak kręcę. Na każdej przerzutce też. Łańcuch ma 1 rok i korba też. Jest przejechane na nich około 3000 km. zmień łańcuch ... (nowy bedzie też przeskakiwał jakieś 50 km nim się ułoży do zębatek)
turysta Napisano 7 Lipca 2006 Autor Napisano 7 Lipca 2006 A to jakiej długości trzeba było by kupić? Ten co mam jest taki dziwny. Bo ma 106 ogniw.
RZUŁF Napisano 7 Lipca 2006 Napisano 7 Lipca 2006 A to jakiej długości trzeba było by kupić? Ten co mam jest taki dziwny. Bo ma 106 ogniw. kupujesz dłuższy - zawsze można skrucić jeśli stary dobrze chodził to daj w nowym też taką długość
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.