Krzysztof40 Napisano 23 Sierpnia 2014 Napisano 23 Sierpnia 2014 Witam. Chciałbym uzyskać opinię od użytkowników tego roweru. Zastanawiam się nad jego kupnem,myślałem też o rowerze scott scale 930 ale jest sporo droższy i z tego względu skłaniałbym się jednak w stronę canyona.Nie można go jednak nigdzie obejrzeć i z tego względu prosiłbym o opinię. I jeszcze wybór rozmiaru nie jest łatwy,M czy L.Mam 181cm wzrostu i długie nogi 87cm. Zdarza mi się pożyczać od syna scott scale 960 w rozmiarze L (górna rura ma długość 620mm jest więc dłuższa niż w canyonie L o 10mm),jeździ mi się na nim dobrze ale dla mnie mógłby być trochę krótszy,szczególnie na stromych podjazdach to trochę przeszkadza bo przedne koło jest za mało dociążone i myszkuje.
arek_wro Napisano 24 Sierpnia 2014 Napisano 24 Sierpnia 2014 Mam znajomego, który ujeżdża karbonowego Canyona w rozmiarze L, przy wzroście 184cm i nodze 87. Jego zdaniem rower jest rewelacyjny, a nie jeździ nim po bułki do sklepu. W twoim przypadku jeżeli brałbyś Canyona, to w grę wchodziłaby raczej tylko L-ka. W M-ce sztycę miałbyś już bardzo mocno wyciągniętą, a być może okazałaby się nawet za krótka, patrząc na to jak bardzo sztyca jest wysunięta w L-ce przy tej samej długości nogi. Canyon nie jest specjalnie długi, więc powinien być ok. Co do podjazdów to dłuższa rama (w granicach rozsądku oczywiście) powinna raczej sprzyjać sprawnemu podjeżdżaniu. Ćwicząc technikę myślę, że zyskasz na podjazdach więcej niż paroma milimetrami na ramie .
Krzysztof40 Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Napisano 25 Sierpnia 2014 Dzięki za informację. Decyduję się na canyona, rozmiar L powinien pasować.W tej cenie nic lepszego nie znalazłem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.