demaio Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Czesc, Szukam fajnych butow do jazdy na rower (nie koniecznie spd) ale rowniez wygodne do chodzenia, zwiedzania. Wyglada na to ze pasowalyby tutaj buty np. MTB jak cos takiego: http://www.decathlon.pl/buty-na-rower-mskie-mtb-shimano-id_8299758.html Te maja tez SPD i sa dosc drogie. Czy polecacie cos innego do jazdy 50 - 100km plus chodzenie, wycieczki? Czy lepiej zostac przy dobrych trampkach przed kostke? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Jak coś jest do wszystkiego to z zwykle jest do niczego. Ekspertem nie jestem, ale wydaje mi się, że podeszwa będzie albo zbyt miękka do jazdy, albo zbyt sztywna do chodzenia. Ja zostałbym przy zwykłych butach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Te co podałeś są drogie bo dałeś link do decathlonu. Te buty czyli shimano SH-MT34 kupisz już za około 220zł. Co do samych butów to powinny być dobre. Sama podeszwa jest sztywniejsza niż w zwykłych butach co przydaje się podczas jazdy ale nie jest też na tyle sztywna by nie można było w nich chodzić. Oczywiście chodzi się mniej wygodniej niż w zwykłych butach i dłuższe wyprawy po jakimś terenie będą bardziej męczące, właśnie przez sztywną podeszwę. Ale na rowerze powinno się lepiej jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Ile ma być tego chodzenia w czasie jazdy i po jakim podłożu mają być te spacery? Blok jest śliski więc stając nim na np kamieniach czy korzeniach można zaliczyć nieprzyjemną glebę. Poza tym chodzenie w takich butach z reguły powoduje stukanie/szuranie a do tego długie piesze wypady będą powodowały zużycie bloków - dla jednych ma to znaczenie ze względu na koszty dla innych nie. Sporo w swoim życiu łaziłem w butach rowerowych (np w mieście) i praktycznie w każdych z wyjątkiem takich które mają plastikową podeszwę ze śliskiego na zewnątrz plastiku da się całkiem komfortowo poruszać się. Na pewno nie są to jednak buty do pieszych wędrówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemoo Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Osobiście używam tego typu butów. Używam ich na codzień, dojazdy do pracy, do sklepu, wycieczki rowerowe, dla mnie dużym plusem są sznurowadła ( nie znoszę butów na rzepy, gumki itp.) Zapomnij o wycieczkach pieszych w nich, po pierwsze są sztywne i na dłuższą metę chodzenie w nich męczy, po drugie bloki... stukają, hałasują i co najważniejsze latwo się na nich pośliznąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbig001 Napisano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 A mnie zastanawiają crocsy o wyglądzie normalnych butów. Jeśli podeszwa zachowuje lekkość i sztywność normalnych crocsów, to było by niezłe? http://www.crocs.pl/crocs-mens-hover-work/12118,pl_PL,pd.html?cid=060&cgid=men-footwear Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.