hsw Napisano 22 Sierpnia 2014 Napisano 22 Sierpnia 2014 Mili koledzy, mam problem z tylnym hamulcem BR-M 395. Hamulec działał prawidłowo ale po zdjęciu tylnego koła rozszerzyłem lekko klocki tak aby przy zakładaniu koła tarcza swobodnie zmieściła się miedzy klocki. Po założeniu koła, tłoczek z prawej strony docisnął klocek do tarczy ale ten drugi tłoczek z lewej strony nawet się nie ruszył. Aktualnie jest "miękka" klamka hamulca i nie za bardzo wiem co mam z tym zrobić. Jakieś pomysły? Dzięki Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 24 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 24 Sierpnia 2014 To dość popularne w tanich hamulcach. Rozepchaj tłoki jeszcze raz i tego co żwawo ruszył w bój, przytrzymaj, by leniwy też sie wysunął. Najlepiej by było sprawić by oba pracowały równo, to wymaga jednak rozebrania zacisku i prawdopodobnie ingerencji mechanicznej w tłoczek lub zacisk. Na przyszłość, jak wyjmujesz koło nie rozszerzaj tłoków bez potrzeby. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi