Skocz do zawartości

[koło] Ruszające się tylnie koło.

qeerz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam do was pytanie, ostatnimi czasy zaczeło mi się ruszać tylnie koło w rowerze. Jako że jestem zielony w temacie rowerów zwracam się z pytaniem jak to naprawić, do was :). Jeszcze mam pytanie, leciutko rusza mi się przednie ale niedawno miałem zmienianą ośkę, powinienem zignorować to czy coś z tym zrobić?:)

Napisano

a z polskiego na nasze?:D jestem totalnie początkujący z rowerami, wcześniej rower mi był potrzebny do jeżdżenia po bulki, więc praktycznie zajmuje się tym 2 dni..

mógłby ktoś jeszcze pomóc? potrzebuję na dzisiaj roweru;/

• Mod Team
Napisano

Jeżeli piasta ejst na kulki i konusy, powyższe jest w sam raz, jak na maszynach, to postępowanie jest troszkę inne :P Na maszynach, mamy na myśli posiadają oddzielne, zamknięte łożysko.

Napisano

Najlepiej kluczem rowerowym (taki płaskownik z powycinanymi różnymi kształtami) i zwykłym kluczem płaskim. Jak już zdejmiesz koło i ewentualną gumową osłonę, to ciężko coś pokręcić. Musisz też to robić z wyczuciem, bo jeśli będzie za mocno, to koło nie będzie się obracać, jeżeli zaś za lekko to będzie się ruszać na boki. Nie musisz mieć klucza rowerowego, jeśli masz dostęp do jakiegoś warsztatu to można wykombinować coś innego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...