zennez Napisano 21 Sierpnia 2014 Napisano 21 Sierpnia 2014 Witajcie Miałem ostatnio do czynienia z rowerem mojej znajomej, która prosiła mnie o podregulowanie przerzutek i wymianę linek. Kiedy jednak złapałem za korbę okazało się że ma ogromne luzy i cała dość mocno lata na boki. To jest jakiś tani 6 letni rower na legendarnym osprzęcie sis, więc zapewne najwyżej jest tam kwadrat. Zastanawia mnie tylko czy nie znajduje się tam przypadkiem stare klasyczne rozwiązanie. I tu pytanie: czy mogę użyć do zdjęcia narzędzi do zdejmowania suportu na kwadrat?
rodszyld69 Napisano 21 Sierpnia 2014 Napisano 21 Sierpnia 2014 sprawdź ale narzędzia do korby na kwadrat powinny wystarczyć
Szymi97 Napisano 23 Sierpnia 2014 Napisano 23 Sierpnia 2014 Powinno być widać od 2 strony korby na co jest mocowanie
zennez Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Napisano 24 Sierpnia 2014 To był wybitnie rozjechany kwadrat. Ciężka osoba i niska kadencja, oraz kilka lat robią swoje.
tobo Napisano 24 Sierpnia 2014 Napisano 24 Sierpnia 2014 Ale tu nie chodzi o rozjechanie ani typ osi tylko o to jakie mocowanie do narzędzia mają miski - czy klucz łapie je na zewnątrz i jest z wpustami, czy miski wkręca się do ramy i mają wielowypustowe gniazdo w popularnym standardzie itd.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.